Cancer de sân: cât de sigură e operația la pacientele trecute de 70 de ani

Cancer de sân   FOTO: pexels.com
Operația pentru cancerul de sân este una dintre opțiunile de tratament și poate aduce mari șanse de vindecare. Pentru persoanele mai în vârstă, însă, operația are anumite riscuri, iar medicii iau în calcul anumiți factori înainte de a decide intervenția chirurgicală. 

Un nou studiu  BJS  (British Journal of Surgery) a analizat factorii care influențează deciziile de tratament și rezultatele intervențiilor chirurgicale la pacientele cu cancer de sân, trecute de 70 de ani.

Dintre 3.375 de femei recrutate, 2.816 au fost operate. Evenimentele adverse grave au fost rare și nu au existat decese atribuite chirurgiei. Vârsta, starea de sănătate și fragilitatea au afectat toate deciziile legate de operație.

Chirurgia a avut un impact negativ asupra calității vieții și a independenței funcționale.

„Aceste date sunt foarte liniștitoare pentru femeile care se confruntă cu alegeri de tratament, inclusiv operații, dar trebuie să ne amintim că 18% din această cohortă nu a avut o intervenție chirurgicală, doar terapie endocrină primară”, a declarat co-autor Jenna Morgan, MD, de la Universitatea din Sheffield Medical School, în Marea Britanie.

 

Studiul, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel