Cancer de sân: aproape 1.470 de cazuri. Mortalitate în scădere

Cancerul de sân. Foto: Pixabay
Numărul cazurilor de cancer de sân este de aproape 1.470, potrivit DSP Caraș-Severin. Doar în acest an s-au înregistrat, până în septembrie, 35 de cazuri noi. Totuși, mortalitatea scade, spun autoritățile în domeniu.

Aproape 1.470 de cazuri de cancer de sân sunt înregistrate în judeţul Caraş-Severin, din totalul celor peste 8.000 de cazuri de neoplazie aflate în evidenţele Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

"La nivelul judeţului Caraş-Severin sunt înregistrate 1.468 de cazuri de cancer de sân, dintr-un total de 8.100. Doar în acest an, până la data de 30 septembrie, au fost înscrise în evidenţe 375 de cazuri noi, 35 dintre acestea fiind cazuri de cancer de sân, adică aproape zece procente din total, ceea ce înseamnă foarte mult. De altfel, în ultimii cinci ani, cancerul de sân a fost pe primul loc în Caraş-Severin", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Reşiţa, consilierul Daiana Francescu, din partea Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.

Cu toate acestea, se poate spune că rata mortalităţii a scăzut, datorită depistării precoce şi a progreselor terapeutice, iar incidenţa a crescut odată cu introducerea screeningului, prin mamografie.

"Din păcate, această patologie rămâne principala rată de deces în rândul femeilor. În ceea ce priveşte patologia la bărbaţi, este un cancer foarte rar, şi anume, 1% din cazuri. Oricum, toţi pacienţii suferă o psihotraumă în astfel de cazuri şi mi-aş dori să avem un psiholog care să consilieze atât pacienţii, cât şi aparţinătorii, pe Secţia de Oncologie, cu experienţă în psihologie clinică şi psihoterapie. Din păcate, nu depinde de mine acest lucru, însă ar fi extrem de util", a afirmat medicul specialist oncolog Dacian Purcăriţă, citată de agerpres.ro.

De la începutul anului şi până în prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa s-au efectuat 327 de mamografii, 70 de ecografii şi zece RMN-uri în vederea stabilirii unui diagnostic privind cancerul la sân.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel