Cele mai pașnice moduri de a muri. Nu...
"Prostata este o glandă a aparatului genital masculin, femeile nu au prostată, ea există doar la bărbat, o glandă situată la întretăierea între calea urinară și calea genitală, este situată sub vezica urinară, iar prin interiorul ei trece uretra. Are dimensiuni undeva cam de 3/3 cm, toți bărbații au prostată din naștere. Rolul ei este unul sexual, prostata formează un lichid în care plutesc spermatozoizii care vin de la testicule, ajung în niște rezervoare în care se varsă și lichidul pe care prostata îl produce. Ejacularea este tot datorită prostatei.", a precizat medicul urolog Gheorghe Niță pentru DC MEDICAL.
"În principiu, în lipsa simptomatologiei, mai devreme de 50 de ani, un control medical nu-și are rostul. După vârsta de 50 de ani, 80% dintre pacienți încep să aibă manifestări specifice adenomului de prostată. Sau încep să aibă dezvoltarea adenomului de prostată. Nu toți ajung la medic, nu toți au niște simptome care să-i deranjeze, dar, după 50 de ani, putem să ne gândim că pot apărea aceste probleme prostatice.
Cancerul de prostată, la fel, tot după această vârstă, cu o singură excepție - pacienții care provin din familii a căror tată a avut cancer de prostată. Există o componentă genetică. Acei bărbați trebuie controlați, supravegheați, apropo de posibila dezvoltare a unui cancer de prostată, de regulă, după vârsta de 45 de ani.", a declarat medicul.
"Este o anamneză, stăm puțin de vorbă cu pacientul, pentru a vedea dacă are simptomatologie urinară, sunt niște analize uzuale de urină, pentru a se vedea dacă este prezentă o infecție sau nu, dacă este prezent sânge în urină sau nu. Este un examen ecografic de rutină, pentru a aprecia dimensiunea prostatei, dacă există modificări de structură.", a concluzionat medicul urolog Gheorghe Niță la DICȚIONAR MEDICAL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cele mai pașnice moduri de a muri. Nu...
Cât de des ar trebui să faci un EKG....
Aceste cinci semne ale diabetului...
Un test de sânge simplu ar putea...
Pentru mulți dintre noi, prepararea unei cești perfecte de cafea...
Infecția extrem de contagioasă care...
Această manichiură te va surprinde....
Ce trebuie să faci înainte de culcare pentru a avea o casă curată...