Cancer de ficat și creier, instrumente noi pentru studii clinice

Două entități americane faimoase, una din domeniul sănătății și cealaltă din industria IT își dau mâna pentru a dezvolta împreună, cu ajutorul inteligenței artificiale, instrumente utile pentru studiile clinice privind cancerul de ficat și de creier.

Institutul Național de Sănătate american (NIH) și compania de tehnologie NVIDIA au semnat un parteneriat prin care se vor concentra pe dezvoltarea instrumentelor de inteligență artificială (AI) care combină datele imagistice, genomice și clinice pentru a furniza medicație de precizie pacienților cu cancer.

,,Aplicarea unui instrument puternic, cum ar fi învățarea profundă în medicină va necesita o echipă cu adevărat multidisciplinară de medici, spitale și oameni de știință în domeniul calculatoarelor pentru a lucra împreună și pentru a ajuta la realizarea potențialului de modele de calculatoare pentru imagistica medicală, precum și la dezvoltarea biomarkerilor de imagistică predictivă", a declarat dr. Elizabeth Jones, directorul Departamentului de Radiologie și Imagistică din cadrul Centrului Clinic NIH.

Instituția speră că instrumentele AI vor "transforma" procesul actual de a măsura o tumoare pentru a determina etapele cancerului prin caracterizarea și măsurarea automată a tumorilor. Cercetătorii se vor concentra, de asemenea, pe utilizarea AI pentru a incorpora date suplimentare pentru a îmbunătăți acuratețea stadiului de cancer.

În luna octombrie, NVIDIA anunțase un parteneriat cu Institutul de Cercetare Scripps Researchal, într-un efort de a aplica AI pe datele senzorului digital de sănătate. Potrivit AI in Healthcare.com, prin intermediul acestui parteneriat, cei doi planifică să promoveze prevenirea și detectarea bolilor prin aplicarea IA și a celor mai bune practici, instrumente și infrastructuri de învățare profundă la genomică și senzori de sănătate digitală și să lucreze pentru a stabili un centru de excelență pentru AI în genomică și senzori digitali prin parteneriat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel