Campanie de vaccinare gratuită, începând de săptămâna viitoare în Sibiu

Vaccinare
Aproape 9.000 de doze de vacin antigripal au ajuns în Sibiu. Săptămâna viitoare începe campania de vaccinare gratuită.

Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu a primit astăzi cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal. 8.930 doze au ajuns azi în județ și vor fi repartizate medicilor de familie, care vor realiza vaccinarea persoanelor din grupele la risc, conform metodologiei.

Începând de săptămâna viitoare va fi demarată campania de vaccinare antigripală gratuită.

Potrivit cifrelor DSP Sibiu, au fost catagrafiate pentru vaccinarea antigripală 37.755 de persoane, iar Ministerul Sănătății a alocat 26.800 doze de vaccin, acestea reprezentând circa 70% din necesarul solicitat. 9.830 de doze au fost deja livrate, în două tranșe.

În sezonul 2018-2019 vaccinarea antigripală a debutat în data de 17 octombrie 2018, iar în luna februarie 2018 au fost epuziate cele 26.620 doze repartizate județului Sibiu.

Grupele de risc, la care se recomandă vaccinarea antigripală sunt gravide, persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane, medici, cadre medii sanitare şi personal auxiliar, atât din spitalele cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii. De asemenea, se recomandă vaccinarea persoanelor, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt, dar și pentru toate persoanele cu vârsta egală sau peste 65 ani sau angajați MAI, MAN și SRI și membrii de familie (indiferent de vârstă), se arată într-un comunicat remis presei de către DSP Sibiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel