Schimbările extreme de temperatură...
Disponibile într-o varietate de forme, de la fructe coapte la soare până la bucăți uscate, caisele sunt o sursă de hrană naturală și abundentă care poate să te protejeze împotriva bolilor cardiovasculare și a tensiunii arteriale ridicate.
Chiar și fără aceste beneficii, caisele dulci la soare au multe de oferit. Conform unui tabel realizat de Departamentul Agriculturii din SUA, o caisă proaspătă conține 16,8 calorii, 4,55 miligrame de calciu și cantități semnificative de vitamina C și alte nutriente. De fapt, caisele au un profil nutrițional atât de variat încât sunt adesea considerate un superaliment.
Doi nutrienți din caise, care sunt deosebit de importanți dacă vrei să îți scazi nivelul colesterolului și să rămâi pe drumul cel bun în privința hipertensiunii, sunt fibra și potasiul. Fiecare caisă conține 0,7 grame de fibră și 90,6 miligrame de potasiu, asigurând că fructul aduce o valoare nutrițională mare, raportată la greutate.
Vezi și: Multivitaminele nu prelungesc viața, arată un studiu
Fibra a devenit un component esențial al unei diete sănătoase pentru inimă. După cum subliniază National Lipid Association, fibra solubilă, care reprezintă aproximativ jumătate din fibra disponibilă în caise, poate acționa ca un agent de curățare în sistemul intestinal. Pe măsură ce particulele de fibră se atașează de particulele de colesterol, fibra ajută la eliminarea colesterolului din organism.
Și nu este necesar să consumi o cantitate mare de fibră solubilă pentru a vedea o diferență în nivelurile colesterolului. Potrivit aceleași surse, consumul a doar 5 grame de fibră solubilă poate reduce nivelul colesterolului cu câteva puncte.
O meta-analiză din 2023 publicată în Advances in Nutrition susține afirmația National Lipid Association. În studiu, cercetătorii au observat că pentru fiecare 5 grame de fibră solubilă consumate regulat, nivelul general al colesterolului a scăzut cu o diferență medie de peste 6 miligrame pe decilitru.
Caise - FOTO: Freepik@8photo
Conform Healthline, potasiul ajută la menținerea sistemelor nervos și muscular în parametri optimi. Un articol de la Today a explicat că, deoarece potasiul ajută la eliminarea mai eficientă a sodiu din organism, acesta poate avea un efect asupra tensiunii arteriale ridicate.
În consecință, deoarece caisele sunt bogate în potasiu, ele pot fi capabile să te protejeze împotriva bolilor de inimă viitoare. MedicineNet este de acord, concluzionând că potasiul din caise, alături de conținutul lor de fibră, le face un posibil aliat puternic în lupta împotriva afecțiunilor cardiovasculare.
Vezi și: Trosnitul gâtului, nesănătos. Poate provoca AVC
Dacă ești o femeie care încearcă să își gestioneze hipertensiunea în mod natural, American Heart Association sugerează să îți crești aportul de potasiu la 2.600 miligrame zilnic. Dacă ești bărbat, acest număr ajunge la 3.400 miligrame.
Din nou, caisele conțin 90 miligrame de potasiu per porție de caisă, așa că chiar și două sau trei caise nu sunt suficiente pentru a-ți oferi potasiul necesar pentru a face o diferență. Cu toate acestea, caisele pot face parte dintr-o dietă mai amplă bogată în potasiu. Totuși, fii atent dacă ai afecțiuni renale existente. National Kidney Foundation avertizează că consumul excesiv de potasiu poate pune o presiune periculoasă asupra rinichilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Schimbările extreme de temperatură...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
A început sezonul accidentelor pe...
Multitasking-ul poate părea eficient,...