Cabinetele stomatologice după 15 mai, reguli de funcționare. Dr Norina Forna explică

Prof dr Norina Forna. Foto: DC Medical
Vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi, dr Norina Forna, a explicat în ce condiții vor funcționa cabinetele stomatologice după data de 15 mai.

Dr Norina Forna, vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi, explica, într-o intervenție pentru digi24, măsurile în baza cărora vor funcționa cabinetele stomatologice după data de 15 mai. Medicul a precizat că aceste noi reguli se discută la nivelul Colegiului, apoi vor fi aprobate și prezentate dentiștilor. Când un pacient vrea să meargă la stomatolog, el trebuie mai întâi să-și facă o programare, iar între două programări trebuie să fie și o distanțare orară între consultații. La cabinet, la intrare, pacienților li se va lua temperatura, iar în sala de așteptare nu va intra mai mult de o persoană, fără însoțitor. Excepții sunt minorii sau persoanele cu dizabilități.

”Noi vom ierarhiza atât pacienții, cât și patologia pe care o au, lăsând la sfârșit pacienții cu manopere care produc aerosoli. Vom pregăti sala între pacienți, lăsând un spațiu de două ore”, a afirmat dr Norina Forna, conform sursei citate. Potrivit acesteia, sala va fi dezinfectată între pacienți. Dentistul va purta obligatoriu un echipament protector - vizieră, ochelari, capelină, botoșei, combinezon. Cei care sunt infectați cu COVID-19 vor fi sfătuiți să meargă la UPU de la spitalele regionale sau ale celor care au servicii în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?