București, din nou în scenariul ROȘU! Dr. Adrian Marinescu: Situația e mai grea de la o zi la alta

Dr. Adrian Marinescu
Capitala a intrat în scenariul roșu, în urma creșterii ratei de incidență COVID-19 la 3,05 la mia de locuitori, conform datelor Direcției de Sănătate Publică. Joi, 4 martie, rata de incidență era de 2,79 la mie. 

În urma creșterii peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, sălile pentru jocuri de noroc, teatrele și cinematografele.

Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist al Institutului Matei Balș din București, a dezvăluit, vineri, 5 martie, ce urmează în România, inclusiv în București. 

"În ultimele săptămâni, este o creștere constantă a cazurilor de COVID-19. Cam în toate spitalele ce țin de circuitul COVID-19, adresabilitatea a crescut. Și nu vorbim doar de secțiile de terapie intensivă. Ne-am întors la situația în care, aproape în fiecare seară, rămânem fără locuri, situația e mai grea de la o zi la alta. Asta nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, vorbim de un echilibru, dar cred că trebuie să ne așteptăm și ca, în viitorul apropiat, numărul cazurilor să crească.", a declarat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel