Brânza, sursă de probiotice: cât de recomandată este

Brânză  FOTO: pexels.com
Probioticele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Se găsesc în unele alimente, dar unii oameni se întreabă dacă se găsesc și în brânză.

Probioticele, bacterii bune care pot contribui la sănătatea intestinului și cea generală, pot fi găsite în unele tipuri de brânză, precum și în suplimentele alimentare, alimentele fermentate și iaurtul.

De obicei, probioticele se găsesc în brânzeturi care au fost îmbătrânite, dar care nu au fost încălzite după aceea. Aceasta include atât brânzeturile moi, cât și cele tari, inclusiv elvețiene, provolone, Gouda, cheddar, Edam, Gruyère și brânză de vaci.

Adăugarea de probiotice la dietă poate îmbunătăți sănătatea, contribuind la stimularea creșterii bacteriilor bune în interiorul intestinului. Intestinul conține aproximativ 100 de trilioane de bacterii, dar în unele cazuri, echilibrul dintre bacteriile benefice și dăunătoare se deteriorează. Când se întâmplă acest lucru, experții consideră că poate fi legat de o serie de afecțiuni, cum ar fi alergiile, tulburările de dispoziție și artrita.

Consumul de alimente care conțin probiotice, cum ar fi brânza, poate ajuta la restabilirea acestui echilibru natural. Singura precauție când vine vorba de brânză este să nu exagerați. Brânza poate să fie bogată în calorii, grăsimi saturate și sodiu, notează Harvard Medical School.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel