Botoșani: Anchetă a ISJ și DSP în cazul profesoarei care le spune elevilor să nu se vaccineze. Cîmpeanu: E revoltător, mai ales afirmația cu „spitalele sunt abatoare”

Campanie vaccinare
Inspectoratul Școlar Județean Botoșani va demara o anchetă în cazul unui cadru didactic din municipiul Botoșani care le-ar fi recomandat elevilor să nu se vaccineze, a anunțat sâmbătă șeful ISJ, Ada Macovei. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, deja a spus că gestul profesoarei este revoltător. 

ISJ Botoșani s-a sesizat după ce presa a publicat o înregistrare audio din care reiese că profesoara, care predă muzică la un liceu din municipiul reședință de județ, se opune vaccinării.

„Inspectoratul Școlar va demara luni o anchetă cu privire la sesizarea apărută în presă, sub coordonarea reprezentanților Corpului de control al ministrului Educației, iar, dacă faptele sesizate se vor confirma, va fi sesizată și Poliția, pentru că se pare că este și de competența lor. Este de neimaginat și bineînțeles că nu putem tolera o astfel de atitudine în sistem. Este o încălcare gravă a legii”, a afirmat Ada Macovei.

La rândul său, șefa Direcției de Sănătate Publică, Monica Adăscăliței, a anunțat că va dispune o verificare a informațiilor apărute în presă.

„DSP s-a autosesizat. Vom demara o anchetă. Consider că nu este deontologic ca doamna profesor să afirme ceea ce a afirmat, având în vedere că nu știu dacă dumneaei s-a documentat în ceea ce privește vaccinarea, iar lucrurile pe care le-a declarat nu sunt tocmai OK. Este grav, mai ales că persoanele care sunt formatori de opinie nu trebuie să promoveze concepția personală, ceea ce cred ele despre vaccinare, dar nu este OK să declare acest lucru și copiilor, care sunt elevii dumneaei”, a spus Adăscăliței.

Înregistrarea a fost făcută de un elev de clasa a VII-a de la Liceul „Grigore Antipa”, care le-a transmis părinților că profesoara nu poată mască de protecție la ora de muzică și că are o poziție vehementă împotriva vaccinării.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeaanu, deja a reacționat față de gestul profesoarei. 

„Este revoltător, mai ales afirmația cu 'spitalele sunt abatoare'. Este o desconsiderare a muncii medicilor. Mai apoi se scuză doamna că nu a omorât pe nimeni. Însă treaba doamnei profesor de muzică este să predea muzica într-o școală de prestigiu, pentru că Liceul Teoretic „Grigore Antipa” din Botoșani este o școală de prestigiu. Este plătită de statul român pentru a preda muzica. (...) Vă garantez că da. Am vorbit cu doamna inspector școlar general de Botoșani. Mai mult decât atât, luni dimineață, la prima oră, vor fi prezenți doi reprezentanți ai Corpului de control al ministrului educației, iar sancțiunea, fără să ma antepronunț, cred că este ușor de anticipat. Dacă cercetarea disciplinară va concluziona că merită sancțiunea cu desfacerea contractului de muncă, fiind suplinitor nu se va putea prezenta nici în anul viitor la concursul pentru ocuparea unui post”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel