Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Crosul din capitală marchează ultimul eveniment dintr-o serie de zece. Fondurile colectate din primele nouă au făcut posibilă dezvoltarea celui de-al șaptelea Centru de Epilepsie și Monitorizare EEG, în Timișoara.
Cel mai mare cros organizat în sprijinul persoanelor cu epilepsie
TELEPILEPSY– Asociația Cluburilor Lions Romania, Primăria Municipiului București și Centrul pentru Tineret al Municipiului București aduc în capitală cel mai mare cros organizat în sprijinul persoanelor cu epilepsie din ţara noastră. Profesioniştii din domeniul sănătăţii – medici, farmacişti, asistenţi medicali – precum şi publicul larg ce manifestă solidaritate faţă de persoanele care se confruntă cu această afecţiune sunt așteptați duminică, 28 octombrie 2018, în Parcul Herastrău, Insula Trandafirilor, pentru o alergare de 5 km. Ora de începere a crosului este 10:00, participanţii fiind aşteptaţi de la ora 09:00 pentru înscriere şi încălzire.
Principalele obiective
Evenimentul face parte dintr-un proiect caritabil amplu, care s-a desfășurat până acum în nouă oraşe din România: Timişoara, Alba Iulia, Bacău, Baia-Mare, Braşov, Sibiu, Târgu-Mureș, Craiova și Cluj Napoca, în perioada mai-iunie 2018. Rezultatele au fost remarcabile. Fondurile colectate din biletele cumpărate de participanți, contribuțiile sponsorilor și susținerea Lions Club Diamond Timișoara, au făcut posibilă dezvoltarea celui de-al șaptelea Centru de Epilepsie și Monitorizare EEG, în cadrul Spitalului de Copii Louis Țurcanu Timișoara, unde peste 250 de copii vor beneficia lunar de examinare EEG. Crosul de la Bucureşti are drept obiectiv financiar strângerea de fonduri pentru un nou echipament EEG, dar şi creşterea nivelului de înțelegere a afecţiunii şi reducerea stigmei sociale.
Sprijin material și moral
„Realizarea este incredibilă și nu am cuvinte să le mulțumesc tuturor participanților, sponsorilor și voluntarilor, fără ei nu am fi reușit. Suntem convinşi că şi evenimentul de la Bucureşti va fi de succes. Dincolo de sprijinul concret materializat în echipamente video-EEG performante, este foarte important și suportul moral pentru persoanele cu epilepsie și familiile acestora. Există multe etichete și tabu-uri în jurul epilepsiei. Persoanele diagnosticate evită să discute despre suferinţa lor, nu se prezintă la medic sau minimizează consecinţele bolii, deseori de frica stigmatului social, de teama pierderii locului de muncă sau a dreptului de a conduce un autovehicul. Epilepsia nu este doar o problemă medicală, ea este, în fapt, o problemă socială. Astfel de manifestări contribuie la o mai bună înțelegere și acceptare a afecțiunii şi le arată pacienţilor şi familiilor acestora că nu sunt singuri. Aşteptăm aşadar cât mai mulţi bucureşteni să se alăture cauzei!", a declarat Dr. Bogdan Florea, neurolog, Coordonatorul proiectului Telemedicina în Epilepsie din România.
Înscrierea la cros se face pe site-ul epilepsychallenge.ro. Taxa de înscriere este de 70 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...