Bolnavii cu afecțiuni cronice ale inimii să evite aglomerația și ambuteiajele. Recomandare

Bolnavii care au afecțiuni cronice ale inimii ar trebui să evite zonele cu trafic intens și ambuteiaje și să ia în considerare purtarea măștilor antipoluare, recomandă Societatea Europeană de Cardiologie.

Poluarea aerului și zgomotul din mediul înconjurător cresc riscul de atac de cord și accident vascular cerebral, conform Societății Europene de Cardiologie (SEC).

Efectul nociv al acestora asupra persoanelor care suferă de sindrom coronarian acut (SCA) a fost evidențiat pentru prima dată în ghidul actualizat al SEC.
„Se estimează că poluanții atmosferici reprezintă unul dintre cei 10 factori de risc de mortalitate la nivel global. Expunerea la poluarea aerului crește riscul de IM (infarct miocardic), precum și de spitalizare și deces în urma insuficienței cardiace, a accidentului vascular cerebral și a aritmiei", se arată în secțiunea „Factori de mediu" din ghid.

Trebuie să poarte măști contra poluării

„Pacienții cu SCA ar trebui să evite zonele cu ambuteiaje. Purificatoarele de aer cu filtre eficiente contra particulelor, care reduc poluarea în mediul interior, și purtarea măștilor de față N95 în zonele intens poluate s-au dovedit a avea rol protector", se menționează în ghidul citat de Press Association și Agerpres.

„Zgomotul din mediul înconjurător crește, de asemenea, riscul de BCV (boli cardiovasculare). Politicile și reglementările pentru reducerea poluării aerului și a zgomotului din mediul înconjurător ar trebui să fie susținute, iar pacienții ar trebui să fie informați cu privire la aceste riscuri", se notează în ghidul SEC.

Ghidul recomandă totodată stoparea fumatului și adoptarea unei alimentații bogate în legume, fructe și cereale integrale și săracă în grăsimi saturate și alcool. De asemenea, sunt promovate menținerea unei greutăți corporale optime și activitatea fizică moderată, efectuată în majoritatea zilelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel