Depresia postpartum este o condiție...
O cercetare condusă de Universitatea din Birmingham a constatat că medicamentele deja existente sau tratamentele combinate ar putea fi folosite pentru a trata pacienții care au dificultăți în tratarea bolilor autoimune.
Cercetarea a fost condusă de University of Birmingham's Institute of Inflammation and Ageing and Institute of Cardiovascular Sciences și a fost publicată în Proceedings of the National Academy of Sciences.
Dr. Saba Nayar, de la Universitatea din Birmingham, a explicat: "În acest studiu, am descoperit pentru prima dată că celulele fibroblaste care joacă un rol critic în vindecare joacă, de asemenea, un rol cheie în procesul de formare a limfoidului terțiar structuri, care sunt grupuri mici de sânge și celule de țesut găsite în locurile cu inflamație cronică.
Inflamația este procesul de luptă a organismului împotriva lucrurilor care îi dăunează, cum ar fi infecțiile, leziunile și toxinele, în încercarea de a se vindeca. Când ceva dăunează celulelor, corpul nostru eliberează substanțe chimice care declanșează un răspuns din partea sistemului nostru imunitar. Acest răspuns durează, de obicei, câteva ore sau zile, în cazul inflamației acute.
Cu toate acestea în inflamația cronică, răspunsul rămâne, lăsând corpul într-o stare constantă de alertă. Inflamația cronică apare într-o serie de condiții, de la cancer la artrită și bol autoimune sau tulburări care apar atunci când celulele sănătoase sunt distruse de propriul sistem imunitar al organismului", a spus cercetătorul.
Dr. Joana Campos, de asemenea, de la Universitatea din Birmingham, a adăugat: "Se consideră că structurile limfoide terțiare joacă un rol cheie în progresia bolilor autoimune, cum ar fi Sindromul Sjögren - o afecțiune care afectează părți ale corpului care produc lichide precum lacrimi ssau salivă.
Cercetarea anterioară nu a identificat rolul fibroblastelor în formarea și menținerea structurilor limfoide terțiare”, a menționat ea.
„Am demonstrat că fibroblastele se extind și dobândesc caracteristici imunologice într-un proces care depinde de doua citokine – substanțe care sunt secretate de celule, inclusiv fibroblaste din sistemul imunitar.”
Dr. Francesca Barone, de asemenea, de la Universitatea din Birmingham, a declarat: „Cercetările noastre ne-au condus la concluzia că, prin redirecționarea unor medicamente deja existente sau combinarea unor terapii, am putea folosi aceste medicamente pentru a viza direct celulele imune și fibroblaste pentru a ataca aceste citokine la pacienții care au dificultăți de tratare a bolii autoimune, în care formarea structurilor limfoide terțiare joacă un rol critic.
Descoperirile noastre au fost surprinzătoare și neașteptate și au adresat întrebări funcționale pe care comunitatea științifică a încercat să le abordeze încă de când au fost descoperite structurile limfoide terțiare.
Cercetarea, o colaborare cu Universitatea din Oxford, Universitatea din Cambridge, Universitatea din York, Université Rennes din Franța și Universitatea din Lausanne din Elveția, a fost susținută de Institutul Național pentru Cercetare în Sănătate din Birmingham Biomedical Research Center.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Depresia postpartum este o condiție...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Mindfulness, considerat o soluție...
Anxietatea nu doar că îți afectează...