Bolile pe care le ascunde culoarea unghiilor de la picioare. La ce trebuie să fii atent

Bolile pe care le ascunde culoarea unghiilor de la picioare Foto: Freepick @jcomp
Știai că unghiile de la picioare și culoarea lor pot semnaliza anumite probleme de sănătate. Vezi la ce ar trebui să fii atent.

Experții în sănătate susțin că unghiile de la picioare și culoarea lor pot semnaliza anumite probleme de sănătate pe care le-am putea avea și pe care terbuie să le luăm în seamă.

Potrivit lor, culoarea unghiilor se poate schimba fără un motiv anume.

Specialistii de la NHS subliniază că femeile însărcinate pot observa o modificare la nivelul consitenței unghiilor lor, care ar putea deveni mai casabile sau mai tari, după caz.

În plus, dacă cumva ne lovim la una dintre unghii, fie ea la mână sau la picior, este normal ca unghia lezată să cadă.

Dina Gohil, podolog, adică specialist în unghii, de la DG Podiatrist a explicat pentru The Sun cum culoarea unghiilor scoate la iveală afecțiuni ascunse, fie că e vorba de o infecție fungică, fie o lipsă de oxigen.

Cât păstrezi mâncarea gătită, refrigerată și congelată. Bilic: Atenție, risc de contaminare! Nu recongelați niciodată un aliment decongelat!

Afecțiunile pe care le indică culoarea unghiilor

 

1. Anemie

Unghiile închise la culoare pot fi un semn de anemie.

În același timp, culoarea închisă reprezintă și un semn de bătrânețe.

2. Diabet

Persoanele care suferă de diabet de tip 1 trebuie să își controleze constant culoarea unghiilor de la picioare. Din cauza bolii, cantitatea de sânge care circulă în picioare e mai redusă decât de obicei și poate duce la neuropatie periferică.

Acest lucru înseamnă că orice rană din zona picioarele se va vindeca foarte greu, iar unghiile de la picioare s-ar putea îngălbeni.

3. Lipsa oxigenului

Dacă unghiile de la picioare sunt albastre, atunci când o sângele nu e suficient de bine oxigenat. Aceste pete vineții pot apărea în mai multe zone de pe suprafața corpului, nu doar pe pielea de sub unghiile de la picioare.

Detox, 5 sfaturi să-ți CUREȚI organismul și să elimini toxinele. BĂUTURĂ cu care să-ți începi fiecare ZI

4. Astm

De asemenea, unghiile albastre sunt caracteristice și pentru persoanele care suferă de astm.

5. Infecție fungică

În cazul în care unghiile de la picioare capată o culoarea galben închis sau neagră cu pete, atunci acestea sunt semne de infecție fungică unghială. Dacă apar și pete pe unghii, acestea pot scoate la iveală lipsa de zinc din organism.

De regulă, infecția fungică se face din cauza colectării de bacterii sub unghiile de la picioare. Specialiștii spun că un mediu propice pentru dezvoltarea infecțiilor fungice este umezeala și căldura.

6. Boli ale inimii

Persoanele care suferă de probleme cardiace pot observa o înnegrire sau învinețire a unghiilor de la picioare. Cu toate acestea, dacă persoana în cauză se tratează de aceste afecțiuni cardiace, atunci petele vineții sau negre vor dispărea de pe unghii.

Spălatul vaselor, beneficii pentru sănătate. Reduce riscul de boli cardiovasculare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel