Boala ”mâinilor murdare” în plină pandemie de COVID-19: cazuri numeroase în Covasna

Spălatul pe mâini făcut des și corect încetinește răspândirea bolilor
Medicii din Sfântu Gheorghe, Covasna, s-au confruntat  în ultimele două luni cu numeroase cazuri de hepatita A, denumită și boala ”mâinilor murdare”.

În ultimele două luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, s-au internat peste 50 de persoane, în special copii, cu hepatita A, supranumită boala ”mâinilor murdare”.  Momentan sunt 2 copii cu hepatita A, 3 adulţi confirmaţi cu hepatita care nu pot fi încă externaţi. Majoritatea cazurilor provin din orașul reședință de județ, nu din zone defavorizate.

”Cred că ar trebui să se pună un accent mult mai mare pe respectarea regulilor de sănătate publică şi e clar acest lucru din moment ce, de cel puţin şase luni de zile, când deschizi televizorul apare o reclamă ca să te speli pe mâini şi noi vorbim despre 50 de cazuri de hepatită", a declarat managerul spitalului, Andras Nagy Robert, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel