Boala inflamatorie intestinală: motivul pentru care ar trebui să eviți alimentele ultraprocesate
18 oct, 15:13

Alimentele procesate
Boala inflamatorie intestinală este un motiv suficient de serios pentru a ne determina să evităm, pe cât posibil, alimentele ultraprocesate.

Alimentele ultra-procesate sunt extrem de convenabile și ușor de folosit. Găsim aproape orice fel de mâncare preambalată, de la mese gata preparate la produse de patiserie și gustări. Dar aceste alimente sunt de obicei încărcate cu o mulțime de zaharuri adăugate, grăsimi, sare, aditivi chimici și conservanți.

Un studiu publicat online de BMJ sugerează că consumul de alimente ultra-procesate - precum gogoși, gustări sărate, băuturi răcoritoare și carne procesată - este asociat cu riscuri mai mari de boli inflamatorii intestinale (IBD, cum ar fi boala Crohn sau colită ulcerativă).

Cercetătorii au analizat obiceiurile dietetice auto-raportate ale a peste 116.000 de adulți de vârstă mijlocie și în vârstă din întreaga lume care au fost urmăriți timp de aproximativ 10 ani.

Persoanele care au consumat una până la patru porții pe zi au avut un risc crescut de 67% de a suferi de boala inflamatorie intestinală, în comparație cu persoanele care au consumat mai puțin de o porție de alimente ultra-procesate pe zi.

G Ad:

Cei care au consumat cinci sau mai multe porții de alimente ultra-procesate pe zi au avut un risc crescut cu 82% pentru boala inflamatorie intestinală.

Cercetătorii spun că poate exista ceva despre modul în care sunt procesate alimentele, care contribuie la boala inflamatorie intestinală.

Studiul este doar observațional și nu demonstrează că consumul de alimente ultraprocesate provoacă boala inflamatorie intestinală, dar este probabil să fie așa.

Oamenii de știință suspectează deja că consumul de alimente procesate poate genera un amestec nesănătos de microbi în intestin, ducând la inflamații.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri