BioNTech, studii clinice pentru vaccinul pe bază de ARN mesager împotriva cancerului

Pastilă
Compania BionTech a început studiile clinice de fază doi pentru un vaccin pe bază de ARN mesager împotriva cancerului colorectal.

Compania farmaceutică germană BioNTech a anunţat că primul pacient cu cancer colorectal a fost inoculat cu vaccinul său individualizat pe bază de ARN mesager (mRNA) împotriva cancerului BNT122 în cadrul studiilor clinice de fază 2, arată surse citate de Agerpres.

Compania intenţionează să înroleze aproximativ 200 de pacienţi pentru a evalua eficacitatea vaccinului său BNT122 după operaţie şi chimioterapie.

Procesul a fost iniţiat în Statele Unite, Germania, Spania şi Belgia.

"Multe tipuri de cancer evoluează în aşa fel încât pacientul pare iniţial să nu mai aibă tumori după o intervenţie chirurgicală, însă, după un timp, focarele tumorale care au fost iniţial invizibile cresc şi formează metastaze. În acest studiu clinic cu pacienţi cu cancer colorectal, ne propunem să identificăm pacienţii cu risc crescut printr-un test de sânge şi să investigăm dacă un vaccin individualizat pe bază de ARN mesager poate preveni astfel de recidive", a declarat Ozlem Tureci, directorul executiv al BioNTech.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel