Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 28 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 31.724 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 60 decese, dintre care 1 deces anterior. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a anunțat GCS.
Ieri, ministrul Sănătății, prof dr Alexandru Rafila atrăgea atenția că săptămâna viitoare s-ar putea să înregistrat mult mai multe cazuri noi de COVID diagnosticate zilnic.
„Trendul ascendent al acestei infecții continuă, chiar dacă astăzi a fost o mică scădere așteptată, pentru că ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere, când în mod evident testarea a fost mai limitată. Și aceste valori de în jur de 30.000 de cazuri probabil că vor fi înregistrate până sâmbătă, după care va urma o nouă scădere, undeva în jurul cifrei de 15.000 – 18.000 de cazuri pentru weekend, estimăm noi, iar săptămâna viitoare va exista o nouă creștere spectaculoasă, să zicem. Adică cifrele cu 4 în față (40.000, n.r.) nu sunt excluse pentru această perioadă”, spunea ministrul Sănătății, prof dr Alexandru Rafila.
El a arătat că de la începutul acestui an capacitatea de testare a crescut și va crește în continuare, pentru că se alătură și contingentul medicilor de familie.
„Într-adevăr capacitatea de testare a crescut, încă nu a crescut însă datorită intrării în dispozitiv, ca să spunem așa, a medicilor de familie. Medicii de familie, de exemplu ieri, au testat doar 7% din probele efectuate, adică din cele 108.000 de teste, medicii de familie au făcut vreo 7-8.000, deci au testat destul de puțin. Sper ca acest lucru să se schimbe în perioada următoare. (...) O să extindem în weekend, centrele de recoltare a probelor pe care le-am început în București în weekendul trecut, o să le extindem la nivelul întregii țări, astfel încât, pacienții, în weekend, când nu au medici de familie, să se poată duce la spitale unde să li se preleveze probe. E vorba doar de pacienții simptomatici care se înscriu pe platforma direcțiilor de sănătate publică. Lucrurile au mers bine la București, chiar dacă au fost anumite aglomerații, poate, temporare, sau oameni care doreau să plece în vacanță și au vrut să-și facă test la DSP. Eu înțeleg că toată lumea vrea să meargă gratis în vacanță, dar era un abuz, care din păcate a fost speculat de unele posturi de televiziune. La București am ajuns la circa 4.000 de probe pe zi care s-au recoltat în aceste centre, iar ele vor funcționa, începând de săptămâna viitoare doar în weekend. În timpul săptămânii avem cabinetele, cele aproape 4.000 de cabinete de medici de familie care pot să facă testarea fără niciun fel de problemă”, a spus ministrul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...