Bilanț la Urgență: 5 pacienți fumători cu infarct pe zi, dezvăluie un cardiolog

Aparatură medicală
Bilanț la Urgență: În doar 24 de ore, cinci pacienți cu infarct au fost intarnați la Terapie Intensivă într-un spital din București. Toți erau fumători, iar vârstele lor erau cuprinse între 41 și 57 de ani, arată Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, cardiolog la Spitalul de Urgență Floreasca. El are și un mesaj pentru industria tutunului!

Dacă vrei să vezi exact efectul fumatului, e suficient să îți arunci ochii pe un bilanț de la Urgență, arată dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, care este medic primar medicină internă și cardiologie și doctor în medicină, de la Secția de Cardiologie a Spitalului de Urgență Floreasca.

Medicul este unul dintre specialiștii care au fost implicați în conceperea și promovarea Legii anti-fumat care a fost adoptată și a intrat în vigoare în România, în 2016.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu arată că în doar 24 de ore, numărul de pacienți cu infarct internați doar în secția unde el lucrează e mult prea mare.

5 fumători cu infarct în 24 de ore

„Bilanț azi, în Terapia Intensiva în care lucrez. Cinci pacienți cu infarct internați în ultimele 24 de ore. În ordinea vârstei:

1. Bărbat, 41 ani, FUMĂTOR (al 3-lea infarct),
2. Bărbat, 48 ani, FUMĂTOR,
3. Femeie, 49 ani, FUMĂTOARE,
4. Bărbat, 51 ani, FUMĂTOR,
5. Femeie, 57 ani, FUMĂTOARE.

Industria tutunului este foarte mândră de faptul că este al doilea contribuabil la bugetul de stat. De fapt victimele ei, cele pe care le tratăm noi, medicii și cele pe care le vom trata în viitor, sunt contribuabilii reali.

Invit industria tutunului să viziteze spitalele și policlinicile în care se tratează victimele ei de boli cardiovasculare și/sau cancer și să încheie parteneriate cu aceste stabilimente pentru susținerea tratamentului victimelor lor. Sau, și mai bine, să se profileze pe alte direcții. Cele de promovare ultra-agresivă a țigărilor electronice și a tutunului încălzit nu sunt decât cinisme ale căror victime sunt copiii noștri", scris, pe pagina sa, Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte al Societății Române de Cardiologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel