De ce trebuie să mestece gumă pacienții care au fost operați pe inimă. Beneficiul incredibil
10 sep, 20:52

Gumă de mestecat  FOTO: pixabay
Guma de mestecat poate ajuta pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală pe inimă să nu aibă probleme de tract intestinal și să poată fi externați mai repede.

Guma de mestecat după o intervenție chirurgicală la inimă poate da un impuls tractului digestiv, ajutând pacienții să se simtă mai bine și pot fi externați mai devreme.

Este concluzia unui studiu prezentat la Conferința anuală de îngrijire perioperatorie și critică a Societății Chirurgilor Toracici.

”Înainte de studiul nostru, nu au existat studii publicate anterior care să analizeze utilizarea gumei de mestecat la pacienții cu intervenții chirurgicale cardiace, dar am constatat că poate accelera revenirea funcției intestinale”, a spus Sirivan S. Seng, medic rezident la Centrul Medical Crozer-Chester din Upland, Pennsylvania.

Cercetarea s-a făcut pe un grup de 341 de pacienți care au fost operați în perioada 2017-2020 și au participat la protocolul de gumă de mestecat fără zahăr după operațiile lor. Un al doilea grup, care a inclus 496 de pacienți, a suferit operații cardiace similare între 2013 și 2016, dar nu a mestecat gumă după procedurile lor.

G Ad:

”Noțiunea că ceva la fel de simplu ca guma de mestecat după o intervenție chirurgicală pe inimă ar putea minimiza această problemă este foarte atrăgătoare”, susțin autorii, potrivit medicalxpress.

 

Ştiri Recomandate

Radioterapia activează gene care vindecă inima
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri