De ce trebuie să mestece gumă pacienții care au fost operați pe inimă. Beneficiul incredibil

Gumă de mestecat  FOTO: pixabay
Guma de mestecat poate ajuta pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală pe inimă să nu aibă probleme de tract intestinal și să poată fi externați mai repede.

Guma de mestecat după o intervenție chirurgicală la inimă poate da un impuls tractului digestiv, ajutând pacienții să se simtă mai bine și pot fi externați mai devreme.

Este concluzia unui studiu prezentat la Conferința anuală de îngrijire perioperatorie și critică a Societății Chirurgilor Toracici.

”Înainte de studiul nostru, nu au existat studii publicate anterior care să analizeze utilizarea gumei de mestecat la pacienții cu intervenții chirurgicale cardiace, dar am constatat că poate accelera revenirea funcției intestinale”, a spus Sirivan S. Seng, medic rezident la Centrul Medical Crozer-Chester din Upland, Pennsylvania.

Cercetarea s-a făcut pe un grup de 341 de pacienți care au fost operați în perioada 2017-2020 și au participat la protocolul de gumă de mestecat fără zahăr după operațiile lor. Un al doilea grup, care a inclus 496 de pacienți, a suferit operații cardiace similare între 2013 și 2016, dar nu a mestecat gumă după procedurile lor.

”Noțiunea că ceva la fel de simplu ca guma de mestecat după o intervenție chirurgicală pe inimă ar putea minimiza această problemă este foarte atrăgătoare”, susțin autorii, potrivit medicalxpress.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel