Bebeluș prematur, confirmat cu COVID-19. Mama lui, pozitivă și ea

Nou-născuți
Un bebeluş născut prematur la Spitalul Judeţean din Botoşani a fost depistat pozitiv cu coronavirus. De asemenea, mama lui a fost diagnosticată cu COVID-19.

Tânăra de 22 de ani, care avea o sarcină de 30 de săptămâni, s-a prezentat la Maternitatea din Botoşani, unde a fost confirmată pozitiv la testul SARS-CoV-2. După naştere, s-a stabilit că şi copilul acesteia este pozitiv.

"S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naştere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieşit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat şi al doilea test, conform metodologiei, şi a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie, fiind un făt mic", au afirmat reprezentanții spitalului, potrivit B1 TV.

În cursul zilei de luni, copilul a fost transferat, intubat, la Maternitatea din Suceava, aflându-se internat la Secţia de Terapie Intensivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel