Beatrice Mahler: Testarea gratuită este obligatorie pentru a pune capăt pierderilor masive de vieți
15 oct 2021, 08:59

Teste rapide. Foto: Pixabay
Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, spune că este necesară testarea gratuită pentru ca sistemul sanitar să poată face față numărului mare de pacienți.

Testarea gratuită și periodică este, încă, la nivel de solicitare în România, la doi ani de la începerea pandemiei. Medicii continuă să solicite un sistem prin care românii să poată fi testați periodic, astfel încât sistemul sanitar să poată face față solicitărilor.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a spus la B1 TV că testarea rapidă, masivă, este absolut necesară, cel puțin în București, unde cifrele COVID-19 au explodat.

„Eu cred că în acest moment trebuie să alegem testarea masivă și cred că asta ar fi o soluție pentru tot Bucureștiul, cu teste rapide să facem un screening al populației. Dacă vreți, și la intrarea în magazinele mari, pentru că trebuie să facem testare cât mai mult în acest moment, pentru ca persoanele depistate pozitiv să rămână la domiciliu, să fie izolate și abia apoi politicul să decidă care este momentul de introducere al certificatului verde (…)

Acum, atenția trebuie să fie îndreptată către cetățean și soluția pentru el este testarea, iar în momentul în care avem un val pandemic de așa amploare, testarea gratuită este obligatorie pentru a pune capăt acestor pierderi de vieți masive”, a declarat Beatrice Mahler.

Vaccinarea și carantinarea nu vor avea efectul scontat pe termen scurt, fără testare masivă, atenționează Mahler.

„Noi trebuie să depistăm persoanele pozitive, care trebuie să rămână la domiciliu, pentru a nu transmite mai departe. Trebuie să întrerupem lanțul acesta de transmitere. Carantinarea întrerupe lanțul de transmitere și este binevenită, dar fără o testare, vom avea iluzia că vom rămâne la 16.000 de cazuri, când ele, de fapt, sunt mult mai multe și astfel, nu cunoaștem amploarea pandemiei”, a mai transmis medicul.

Managerul de la „Marius Nasta” crede că executivul ar trebui să amenajeze puncte de testare rapidă, de urgență.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?