Generația Z și tinerii Millennials...
Excesul de sare poate duce la diverse boli de inimă, așa că leacul nu este recomandat celor care au astfel de afecțiuni sau prehipertensiune.
Potrivit celebrului nutriționist Gheorghe Mencinicopschi, trebuie folosită doar zeama de la anumite murături:
„Astăzi este o mare confuzie. Mulți consideră că murăturile sunt, spre exemplu, castraveciorii sau gogoșarii în oțet. Murăturile sunt legumele și fructele puse la murat în saramură unde are loc un proces de fermentare. Astfel, legumele și fructele murate se îmbogățesc într-o microfloră probiotică, sănătoasă, la fel ca cea din iaurt, dar mult mai vastă! Murăturile merg foarte bine cu mâncarea grasă, grea. Pe de altă parte, murăturile fermentate au foarte multă vitamina C. În plus, varza are și alte substanțe care protejează mucoasa gastrică”, a explicat acesta.
Zeama de la aceste murături este bogate în vitamine și minerale, dar și în probiotice. Practic, 30 de mililitri de zeamă de murături conțin, printre altele, betacaroten, vitamina C, calciu și fier, pe lângă probiotice bune pentru digestie.
Ca leac pentru crampe la picioare, se poate folosi după cum urmează: bea zilnic 60-90 de mililitri de zeamă de murături, timp de 10 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Acesta este detaliul la care să fii...