De ce păpușile sunt o jucărie bună și pentru băieți și pentru fete. Psihologi: Beneficiile sunt remarcabile!

Barbie - Foto: Freepik @zaffirogiulia11
De ce este bine atât pentru fete, cât și pentru băieți să se joace cu păpușile?

De multe ori, există o percepție greșită că joaca cu păpușile este destinată fetelor, în timp ce băieții trebuie să fie atrași mai mult de mașini sau mingi. Cu toate acestea, această concepție este doar un stereotip creat de noi, adulții, atrag atenția psihologii: "Atunci când copiii se joacă, ei sunt liberi să aleagă cum și cu ce să se joace!", citează PărințișiPitici.ro

Jucăriile sunt simple instrumente de joacă, iar copiii ar trebui să aibă posibilitatea de a-și alege jucăriile fără a fi etichetate ca „jucării pentru băieți” sau „jucării pentru fete”. Păpușile sunt doar una dintre numeroasele jucării care pot fi benefice atât pentru fete, cât și pentru băieți.

Fiecare copil are propriile preferințe în ceea ce privește jocul și alegerile de jucării și poate avea chiar o perioadă în care preferă să se joace cu o anumită jucărie mai mult decât cu alta, indiferent dacă sunt fete sau băieți.

De ce păpușile sunt o jucărie bună pentru băieți și fete? citește în continuare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel