Bărbatul din Gorj diagnosticat cu noul coronavirus, declarat vindecat. Câte persoane mai sunt infectate în România

Coronavirus
Prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus în România, bărbatul din judeţul Gorj, a fost declarată vindecată, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

"Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României, doar doi pacienţi mai sunt purtători ai virusului. Prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus, bărbatul din judeţul Gorj, a fost declarată vindecată după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanţă unul faţă de celălalt, au ieşit negative. Starea celorlalţi doi pacienţi este staţionară", informează Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat transmis presei.

Potrivit sursei citate, pacientul internat la Timişoara nu prezintă simptome, iar cele prezentate de pacientul internat la Cluj-Napoca sunt ameliorate.

"Duminică, la nivel naţional, sunt 49 de persoane în carantină şi 7.893 de persoane în izolare la domiciliu. Faţă de cifrele comunicate sâmbătă, pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu este înregistrată o scădere. Aceasta rezultă din faptul că persoane introduse iniţial în izolare au ieşit din perioada de incubaţie a virusului, de 14 zile. De asemenea, aceleaşi date sunt valabile şi pentru membrii familiilor acestor persoane", menţionează Grupul de Comunicare Strategică.

Practic, arată autorităţile, sunt luate în evidenţă sau scoase din evidenţă şi persoanele care fac parte din familia celor suspectaţi că ar fi putut contacta virusul şi care au urmat aceleaşi proceduri de izolare.

"Menţionăm faptul că, iniţial, numărul persoanelor aflate în autoizolare s-a raportat la declaranţi, faţă de care s-au realizat raportările şi li s-a pus în vedere autoizolarea împreună cu membrii familiei, iar după primirea alertelor din Italia actualizarea datelor s-a realizat prin raportare la toţi membrii familiei aflaţi în autoizolare", precizează Grupul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel