Bărbat din Texas condamnat la 15 luni de închisoare pentru că a răspândit informații false despre COVID-19 pe Facebook
07 oct, 23:44

Bărbat condamnat la închisoare. Foto: Pixabay
Potrivit Departamentului de Justiție din SUA, un bărbat din Texas a fost condamnat la 15 luni de închisoare pentru că a răspândit informații false despre COVID-19 pe Facebook în ultimul an!

Autoritățile americane au spus că bărbatul de 40 de ani a postat două informații false pe Facebook, în care a susținut că a plătit pe cineva infectat cu COVID-19 să lingă obiecte dintr-un magazin din San Antonio. O captură de ecran a fost trimisă centrului Southwest Texas Fusion (SWTFC), care ulterior a contactat biroul FBI-ului din San Antonio.

După mai multe investigații s-a descoperit că amenințarea bărbatului era falsă - el nu a plătit pe nimeni să răspândească coronavirus. Acesta a recunoscut ulterior că postarea lui nu era adevărată.

„Cei care amenință că folosesc COVID-19 ca o armă împotriva celorlalți vor fi trași la răspundere pentru acțiunile lor, chiar dacă aceste amenințări sunt false. Acțiunile lui Christopher Perez au intenționat să răspândească frica și panica”, a arătat FBI-ul, într-o declarație (link direct comunicat)

„Încercarea de a speria oamenii cu amenințarea răspândirii bolilor periculoase nu este o cheltuie de glumit”, a declarat procurorul general american Ashley C. Hoff. „Acest birou ia în serios amenințări de a face rău comunității și le va urmări și pedepsi în măsura deplină a legii.”

G Ad:

„Cei care ar amenința să folosească COVID-19 ca armă împotriva altor persoane vor fi trasi la răspundere pentru acțiunile lor, chiar dacă amenințarea se dovedește a fi o farsă", a declarat Christopher Combs, agentul special - șef al FBI San Antonio Division.

„Acțiunile lui Perez au fost proiectate cu bună știință pentru a răspândi frica și panica, iar sentința de astăzi ilustrează gravitatea acestei infracțiuni. FBI ar dori să mulțumească partenerilor noștri de aplicare a legii pentru ajutorul acordat în acest caz”, a mai arătat el.

În afara celor 15 luni de detenție, Perez va trebui să plătească și o amendă de 1.000 de dolari.

În timpul pandemiei, postările false, precum cele ale lui Perez au luat amploare pe platformele de social media. Facebook a anunțat că a șters peste 20 de milioane de postări false și a închis peste 3.000 de conturi.

Ştiri Recomandate

Viagra ar putea fi tratament împotriva bolii Alzheimer. STUDIU
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri