Bărbat din Texas condamnat la 15 luni de închisoare pentru că a răspândit informații false despre COVID-19 pe Facebook

Bărbat condamnat la închisoare. Foto: Pixabay
Potrivit Departamentului de Justiție din SUA, un bărbat din Texas a fost condamnat la 15 luni de închisoare pentru că a răspândit informații false despre COVID-19 pe Facebook în ultimul an!

Autoritățile americane au spus că bărbatul de 40 de ani a postat două informații false pe Facebook, în care a susținut că a plătit pe cineva infectat cu COVID-19 să lingă obiecte dintr-un magazin din San Antonio. O captură de ecran a fost trimisă centrului Southwest Texas Fusion (SWTFC), care ulterior a contactat biroul FBI-ului din San Antonio.

După mai multe investigații s-a descoperit că amenințarea bărbatului era falsă - el nu a plătit pe nimeni să răspândească coronavirus. Acesta a recunoscut ulterior că postarea lui nu era adevărată.

„Cei care amenință că folosesc COVID-19 ca o armă împotriva celorlalți vor fi trași la răspundere pentru acțiunile lor, chiar dacă aceste amenințări sunt false. Acțiunile lui Christopher Perez au intenționat să răspândească frica și panica”, a arătat FBI-ul, într-o declarație (link direct comunicat)

„Încercarea de a speria oamenii cu amenințarea răspândirii bolilor periculoase nu este o cheltuie de glumit”, a declarat procurorul general american Ashley C. Hoff. „Acest birou ia în serios amenințări de a face rău comunității și le va urmări și pedepsi în măsura deplină a legii.”

„Cei care ar amenința să folosească COVID-19 ca armă împotriva altor persoane vor fi trasi la răspundere pentru acțiunile lor, chiar dacă amenințarea se dovedește a fi o farsă", a declarat Christopher Combs, agentul special - șef al FBI San Antonio Division.

„Acțiunile lui Perez au fost proiectate cu bună știință pentru a răspândi frica și panica, iar sentința de astăzi ilustrează gravitatea acestei infracțiuni. FBI ar dori să mulțumească partenerilor noștri de aplicare a legii pentru ajutorul acordat în acest caz”, a mai arătat el.

În afara celor 15 luni de detenție, Perez va trebui să plătească și o amendă de 1.000 de dolari.

În timpul pandemiei, postările false, precum cele ale lui Perez au luat amploare pe platformele de social media. Facebook a anunțat că a șters peste 20 de milioane de postări false și a închis peste 3.000 de conturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel