Bananele: de ce să le alegi pentru o gustare

Bananele sunt excelente surse de fibre și vitamine și pot fi consumate în foarte multe feluri. Sunt unele dine cele mai valoroase fructe.

Bananele sunt unul dintre cele mai populare fructe din Statele Unite, poate pentru că sunt accesibile (se găsesc la un preț rezonabil) și sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Dintre toate fructele, bananele sunt una dintre cele mai bune surse de potasiu, cu aproximativ 450 de miligrame (mg) pe banană. Adulții sănătoși care nu iau anumite medicamente ar trebui să vizeze zilnic 4.700 mg de potasiu, deși puțini americani îndeplinesc acest obiectiv. Un aport ridicat de potasiu poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute și a fost, de asemenea, este legat de un risc mai mic de accident vascular cerebral și, eventual, de boli de inimă.

Cum le poți consuma

Cu banane se fac gustări grozave, deoarece sunt preambalate în mod natural. De asemenea, sunt bune feliate pe cereale reci sau fierbinți sau un sandviș cu unt de arahide și completează excelent unui smoothie de fructe. De asemenea, puteți prepara un desert cremos, de tip înghețată, congelând banane feliate timp de cel puțin două ore și apoi punându-le într-un robot de bucătărie până la omogenizare. Pentru un plus de aromă, adăugați pudră de cacao, unt de migdale sau arahide sau scorțișoară, singur sau în orice combinație, notează health.harvard.edu.
Bananele cu pete maro pe coajă merită adăugat în meniu. Au mai puțin amidon și sunt mai ușor d digerat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel