Balonarea: de ce apare mai ales în sezonul cald. Așa poți să o eviți

Abdomenul se poate balona din mai multe cauze
Balonarea, în special când e foarte cald, poate crea disconfort. Iată câteva metode de a o evita

Mulți oameni experimentează retenție de lichide, încetineală și balonare în zilele toride de vară. Acest lucru este destul de normal, dar creează disconfort. Din fericire, știind de unde provine balonarea, puteți face ceva în acest sens.

Disconfort fizic

Uneori, se pare că corpurile noastre au o relație de iubire-ură cu căldura. Pe de o parte, soarele ne ajută să ne simțim mai fericiți și să producem vitamina D necesară. Pe de altă parte, trebuie să fim protejați constant de arsuri solare, deshidratare și alte inconveniente în timpul căldurii. De exemplu, în zilele fierbinți, mulți oameni se confruntă cu umflarea mâinilor și picioarelor și o senzație de balonare.

Reglați temperatura

Nutriționista Clarissa Lenherr explică de ce ne simțim adesea balonați atunci când temperatura crește. „Ca răspuns la temperaturile ridicate, corpul transpiră pentru a scăpa de căldură. Pierdeți apă cu asta. Dacă nu beți suficientă apă pentru a compensa această pierdere, vă puteți deshidrata. Apoi aveți o penurie de apă și electroliți, care vă deranjează digestia. Acest lucru creează senzația de balonare”, explică Lenherr lui Red. „Un alt simptom al deshidratării este lentoarea”, continuă Lenherr. Prin urmare, nu este de mirare că preferați să vă întindeți leneși într-o zi fierbinte. Din păcate, acest lucru poate face ca senzația de balonare să se înrăutățească, explică Lenherr. „Când avem mai puțină energie, ajungem la alimente mai repede pentru a ne reface energia. Acestea sunt adesea gustări dulci, covrigi sau produse cu cofeină. Această mâncare poate declanșa de fapt o senzație de balonare și mai mare”

Ce putem face

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă simți puțin mai confortabil în propria piele. Iată trei sfaturi pentru a reduce balonarea:

Evitați deshidratarea

Este posibil să simțiți că stomacul este foarte plin, dar nu lăsați acest lucru să vă oprească să beți suficientă apă. Luați înghițituri mici pe tot parcursul zilei și nu ieșiți fără o sticlă de apă. Apa de cocos poate fi, de asemenea, benefică. Conține electroliți care pot reduce simptomele deshidratării.

Evitați anumite alimente

Unele alimente provoacă balonare, oricât de sănătoase ar fi. Deci, evitați aceste produse în zilele caniculare. Pentru mulți oameni, leguminoasele, legumele bogate în fibre, cofeina, alcoolul și sifonul sunt vinovații. Dacă vreți să beți un pahar de vin sau o bere, beți un pahar de apă în plus pentru fiecare pahar de alcool, pentru a preveni deshidratarea.

Mentă și ghimbir

Aceste două plante sunt cunoscute pentru acțiunea lor eficientă împotriva problemelor digestive. Într-o zi sufocantă este posibil să nu doriți un ceai cald din plante, așa că faceți-l un ceai înghețat delicios. Pregătiți ceaiul cu mentă proaspătă și ghimbir, lăsați-l să se răcească și adăugați cuburi de gheață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel