Cum ar putea fi îmbunătățite imunoterapiile pentru cancer
04 dec 2019, 04:57

Celule
Un răspuns timpuriu al sistemului imunitar ar îmbunătăți imunoterapiile împotriva cancerului, susțin cercetătorii.

Imunoterapii, cancer. Cercetători de la Universitatea din Illinois Chicago (UIC) vorbesc de un nou mecanism de detectare a corpurilor/materialelor străine în timpul răspunsurilor imune timpurii. Virusurile, bacteriile și cancerul au multe modalități de a se reproduce și de a supraviețui în corpurile noastre, iar virusurile și bacteriile invadează o celulă direct pentru a evita detectarea. Celulele canceroase au avantajul de a fi native în organism. 

"Există proteine în celulă care așteaptă prezența materialelor străine”, explică Marlene Bouvier, autor principal al studiului și profesor UIC de Microbiologie și Imunologie, potrivit medicalxpress. O proteină din organism, continuă cercetătoarea, este programată să detecteze corpuri străine precum proteinele virale și bacteriene și să le împartă în părți mai mici, cunoscute și sub numele de peptide. O altă proteină este programată să se atașeze de o peptidă străină și să o mute pe suprafața celulei, scoțând-o în afara celulei și făcând-o vizibilă celulelor imune care o pot recunoaște și distruge.

”Acesta este exemplul unui proces normal", explică Marlene Bouvier, însă, sunt cazuri când o peptidă străină, provenită de la viruși și bacterii, rămâne în celulă. Iar asta se întâmplă când ”intrusul” nu este împărțit în bucăți destul de mici. "Această cercetare poate avea implicații majore pentru imunoterapii. De exemplu, celulele canceroase nu prezintă întotdeauna suficiente peptide pentru a fi etichetate drept străine - permițând celulelor canceroase să se reproducă și să crească", adaugă cercetătoarea.

Studiul, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Coșmarurile, asociate cu demența. Cine este mai predispus
Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?