Avocado, de ce să-l introduci în dietă. Nutriționist: cheia e să te bucuri de el cu măsură

Avocado
Fructele avocado sunt pline de fibre și elemente nutritive extrem de valoroase, motiv pentru care nutriționiștii îl recomandă. Totuși, trebuie consumat cu moderație.

Avocado are cantități mari de fibre, potasiu, magneziu, folat, vitamina C și vitamina K. Cercetările arată că persoanele care consumă avocado sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta sindrom metabolic, un grup de afecțiuni care pot crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și Diabetul de tip 2.
Avocado reprezintă, de asemenea, o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, care pot contribui la promovarea unui profil sănătos de lipide din sânge, o măsură a tipurilor de grăsime din sânge. Un studiu din 2015 publicat în Journal of American Heart Association a constatat că consumul unui avocado pe zi ca parte a unei diete cu grăsimi moderate a dus la scăderea colesterolului LDL „rău”.
„Avocado sunt cu siguranță un aliment pe care l-aș include într-un model dietetic sănătos pentru inimă, deoarece este bogat în fibre solubile și grăsimi mai sănătoase”, a declarat Maya Vadiveloo, profesor asistent de nutriție și științe alimentare la Universitatea Rhode Island din Kingston.
"Dacă înlocuiți caloriile din dieta dvs. care provin din grăsimi animale și ulei tropical cu surse de grăsimi mononesaturate, cum ar fi avocado, veți avea multe efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare."

Un avocado mediu are în medie aproximativ 240 de calorii și 24 de grame de grăsime, potrivit Comisiei Avocado din California. Cu toate acestea, spre deosebire de carnea roșie sau fursecurile, avocado este o sursă de grăsime sănătoasă care poate fi consumată în locul grăsimilor saturate „proaste” dintr-o dietă tipică.
Cheia, a spus Vadiveloo, este să te bucuri de avocado cu măsură. „Avocado este un aliment bogat în calorii, așa că oamenii au tendința de a-l evita în loc să-l folosească într-un mod mai controlat”.

Beneficii nebănuite

Pe lângă sănătatea inimii, acest fruct delicios ar putea avea și alte beneficii.
Avocado are un conținut ridicat de carotenoizi, pigmenții antioxidanți ai plantelor responsabili de nuanțele luminoase din fructe și legume. Studiile arată că două dintre carotenoidele din avocado, luteina și zeaxantina, ar putea ajuta la reducerea riscului de boli oculare. Cercetările au arătat, de asemenea, că adăugarea de avocado la alte legume, de exemplu, într-o salată sau salsa, ajută corpul să absoarbă mai mulți nutrienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel