Avocado, bun pentru IMUNITATE și înlocuitor pentru CARNE. Când devine PERICULOS pentru sănătate

Avocado - Foto: Pexels @mali maeder @Polina Tankilevitch @ Daria Shevtsova
Avocado, care sunt beneficiile pe care le oferă și când devine periculos pentru organism.

Ficatul uman nu poate să producă grăsime poli nesaturată, deși e capabil să facă peste 2.000 de reacții chimice diferite. Dar fiecare celulă umană conține grăsime poli-nesaturată. Și are nevoie de această. Din hrană

Ce se întamplă în lipsa ei? Dr. Laura Ene, medic primar diabet și nutriție a oferit explicația și a vorbit despre avocado.

"Nucile, uleiul presat la rece, avocado sunt alimente indispensabile pentru protecția imunitară. De ce?

Grăsimile poli-nesaturate intră în fiecare celulă umană. Sunt cele care fac prevenție activă împotriva atero-sclerozei. Nu pot fi produse de organismul uman. Și trebuie luate din alimentație. Avocado trebuie să înlocuiască porția de carne ori de brânza de la acea masă și putem consuma cel mult 150 de grame pe zi", spune ea.

Ce se întâmplă când mănânci MĂMĂLIGĂ. Afecțiunile pe care le previne MĂLAIUL

Iată precauțiile în privința fructului avocado

 

"Un avocado de 100-150 de grame este echivalentul din punct de vedere caloric cu o bucată de carne de 100-150 de grame, deci nu trebuie consumat fără limite. Avocado nu ar trebui consumat alături de carne pentru că e foarte caloric, ar trebuie consumat cu legume plin legume care să dea acea sățietate cu puține calorii", a spus Laura Ene, medic primar diabet și nutriție, în emisiunea "Doctor de Bine"

Senzația de sățietate apare din volum. Odată ce stomacul primește suficient volum va da semnal creierului să apară senzația de plin. Cea mai bună metodă de a slăbi ori de vă menține normo-ponderali este să mâncați multe legume la o masă. Conțin peste 90% apă și au volum mare, așa că senzația de prea-plin apare cu foarte puține calorii.

Toate uleiurile, deși esențiale pentu sănătate, sunt concentrate calorice. Fie că mâncați acovado, nuci, ori ulei presat la rece, cantitătile trebuie să fie mici. În privința uleiurilor neprocesate, o singură lingură conține 100 de kilocalorii. Nu dă senzația de sațietate, dar îngrașă. Așa că și acesta se consumă cu porția. În salată, cel mult o lingură de ulei. E cantitatea care nu îngrașă și ajută tot sistemul imunitar, potrivit stirileprotv.ro.

"Uleiurile nesaturate au valoare crescută pentru că pe lângă trigliceride, pe lângă grăsimea propriu zisă, păstează compușii minoritari, antioxidanții, vitamina E. E bine să fie un ulei brut, presat la rece", a spus dr. Nicoleta Chira, Facultate de Chimie, Universitatea Politehnică București. 

Microplastic, găsit pentru prima dată în plămânii oamenilor. Produsele care ne bagă polipropilenă și polietilenă în corp: Mâncăm un CARD pe săptămână

Copiii și adolescenții au cea mai mare nevoie ca în meniul lor să existe ulei presat la rece, pește gras, avocado și nuci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel