Avertismentul unei mame care și-a văzut copilul în spital cu Omicron: „Nu am văzut în viața mea așa ceva. De la un minut la altul era tot mai rău. Vaccinați-vă copiii!”

Pacient FOTO: pexels.com
Nicoleta Vaia Nidelea, președintele Asociației Suport Mastocitoză România, a povestit cum a evoluat infecția cu Omicron la băiețelul ei. În câteva ore, starea copilului s-a agravat și atrebuit dus la spital pentru tratament. 

După ce băiețelul ei a făcut COVID și a ajuns la spital, Nicoleta Vaia Nidelea, președintele Asociației Suport Mastocitoză România spune că nu a văzut în viața ei o evoluție așa rapidă ca infecția cu Omicron la copil și atrage atenția părinților să nu se joace cu viața pruncilor lor. 

„Omicron la copii.

E o tulpină nouă, datele-s puține, dar sunt deja elemente comune multor copii.

Băiatul meu era negativ joi, noi pozitivi de joi seară, el zero simptome, ca și noi.

Vineri dimineață (la copil, n.r.) a început febra, am chemat ambulanța SABIF (recunoștință pe viață Rodica Alis Grasu) pentru testare și a ieșit pozitiv.

Nu am văzut în viața mea așa ceva și sunt un om care de 11 ani stă în spitale, nu am văzut.

Concomitent temperatura a sărit de 40, durerile groaznice de oase mușchi s-au instalat, nu a mai putut sta nici în fund, au început simptomele digestive.

Pur și simplu de la un minut la altul copilul tău e din ce în ce mai rău, sistemic.

Mi-e groază să mă pun în piele și sufletul părinților cu copii cu probleme neurologice, că la 40-41 de grade e iadul pentru ei.

ATENȚIE!

Cu 3 teste PCR pozitive la băiat, cele din salivă continuau să iasă negative!

Faptul că din secunda pozitivării am ajuns la spital, că medici excepționali l-au trecut imediat pe Redemsevir,  pe o schema de tratament inaccesibilă acasă, dar eficiența a fost totală.

După 18 ore i-a scăzut febra, 18 ore de febra foarte mare.

Bine, știu ca aici vor apărea dezaxați care vor spune că la 40-41 îți poți ține copilul acasă cu dușuri reci, dar îi rog să se abțină.

Era programat la vaccin și îmi este ciudă de numa!

Nu știu urmările asupra pancreasului lui. Mi-e groază să mă gândesc.

Groază!

Boosterul a fost salvarea mea și a soțului.

Altfel, două vorbe despre (Institutul,n.r.) Matei Balș:

De la superlativ în sus! Medici super profesioniști și empatici, asistente la fel. Infirmierele de nota 10 sunt și ele.

Mâncarea

În viața mea nu am visat ca băiatul să poată primi mâncare hipercalorică, cu multe proteine și de foarte bună calitate. La cerere am avut tot ce îi e necesar: cremă grasă de brânzică, unt, dulceață, banană, șuncă presată cu peste 90% carne, iaurt bun, ou.

Altfel: vaccinați-vă copiii 5-11 ani!

E dramatic, e cumplit și o zic eu care i-am făcut IV (intravenos, n.r.) dexa (dexametazonă, n.r.) să-l scot din loc anafilactic acum niște ani, plus adrenalină în EpiPen. Deci sunt orice, dar nu omul care să nu gestioneze o situație de criză.

Practic, într-o ora copilul devine legumă, febră foarte mare, dureri cumplite și evoluția e imprevizibilă. 

Vaccinați-vă copiii!

E singura cale ușoară!”, a scris Nicoleta Vaia Nidelea, pe pagina sa de Facebook. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel