La vârsta a doua, prevenția...
Persoanele cu hipertensiune arterială și diabet ar putea avea un risc mai mare să sufere complicații grave sau fatale cauzate de infecția cu coronavirus, din cauza modului în care funcționează medicamentele lor, spun oamenii de știință.
Medicamentele numite inhibitori ACE și blocanți ai receptorilor de angiotensină pot schimba forma celulelor într-un mod care să ușureze infectarea coronavirusului și să provoace o boală mai severă.
Medicamentele obișnuite sunt administrate pentru tratarea diabetului sau a tensiunii arteriale ridicate și aproximativ 10 la sută dintre persoanele din Marea Britanie - aproximativ 6,6 miliarde - se estimează că le ia în mod regulat, notează daylimail.co.uk.
O lucrare publicată în prestigioasa revistă medicală britanică The Lancet Respiratory Medicine a studiat modul în care coronavirusul se fixează pe celule pentru a le infecta. Însă un medic a avertizat că pacienții care iau medicamentele nu trebuie să înceteze acest lucru - trebuie să vorbească cu medicul lor dacă au probleme.
Oamenii de știință spun că cercetarea nu dovedește o legătură între medicamente și forma severă a COVID-19, dar că o posibilă conexiune ar trebui studiată mai îndeaproape.
Alți factori de risc pentru infecția cu coronavirus severă sau mortală includ vârsta, persoanele peste 80 de ani și cei cu boli de inimă sunt cei mai expuși riscului de a muri.
Persoanele cu sistem imunitar slab, cum ar fi bolnavii de cancer sau cei cu afecțiuni pulmonare cronice sunt, de asemenea, la un risc mai mare, dar asta nu însemană automat că se vor îmbolnăvi grav.
Se pare că numărul de pacienți cu coronavirus confirmat în Marea Britanie este de 590, iar 10 persoane au murit - Guvernul spune că ar putea fi infectate între 5.000-10.000 de persoane.
Articolul a fost publicat de oamenii de știință de la Spitalul Universitar Basel din Elveția și de la Universitatea din Salonic din Grecia.
Acesta explică faptul că coronavirusul se lipește de celule și le atacă prin blocarea a ceea ce se numește enzimă de conversie a angiotensinei 2 (ACE2).
Unele persoane cu hipertensiune arterială sau diabet de tip 1 sau de tip 2 trebuie să ia medicamente care cresc cantitatea de ACE2 pe care o au asupra celulelor, pentru a-și controla boala.
Există mai mult de 16 milioane de oameni cu aceste boli în Marea Britanie - dar nu tuturor pacienților li se administrează, astfel încât numărul exact de persoane care iau medicamentul nu este clar.
Medicamentele de care au fost interesați cercetătorii se numesc inhibitori ai ACE și blocanți ai receptorilor de angiotensină (ARB).
Cele mai prescrise versiuni ale acestora în Anglia sunt Ramipril, Losartan, Lisinopril și Candesartan, conform datelor NHS.
sursa, aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Hidratarea este un obicei esențial...