AVC. Dispozitivul care reduce formarea cheagurilor de sânge

Sânge
Un dispozitiv cu mici impulsuri electrice poate fi utilizat pentru reducerea riscului formării de cheaguri de sânge. Este deosebit de util persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral.

Pacienții care se refac dintr-un accident vascular cerebral pot reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, purtând un mic "ceas" în jurul piciorului.

Un studiu efectuat la Royal Stoke University Hospital a constatat că dispozitivul ar putea fi mai eficient în reducerea riscului formării de cheaguri, în comparație cu tratamentul standard. De asemenea, este confortabil de purtat, potrivit telegraph.co.uk.

Aprobat pentru utilizare pe National Health Services pentru alte afecțiuni, dispozitiv alimentat cu baterii, de unică folosință este proiectat să crească fluxul sanguin în vasele profunde ale picioarelor. Acțiunea lui are un efect care echivalează cu aproximativ 60% din efectul al mersului - chiar dacă pacientul nu trebuie să se miște.

Dr. Indira Natarajan, un medic consultant pentru accident vascular cerebral și director clinic la neurologie la Royal Stoke University Hospital, a efectuat un studiu în spital pentru a stabili dacă dispozitivul ar putea funcționa pentru pacienții cu accident vascular cerebral.

El a spus că este deosebit de util pentru cei care nu tolerează compresia pneumatică intermitentă (IPC) - tratamentul standard recomandat pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Rezultatele studiului, concludente

Studiul său realizat pe 219 de pacienți cu dispozitvul nu a găsit nici o probă de cheaguri de sânge în termen de trei luni de la externare, comparativ cu 11 cazuri de cheaguri de sânge la 463 de persoane cărora li s-a prescris IPC.

Dr. Natarajan a spus: "Când pacienții sunt internați cu accident vascular cerebral, una dintre complicațiile majore este formarea de cheaguri în picioare. Aceste cheaguri se pot mișca uneori de la picioare la plămâni și pot provoca o embolie pulmonară, care poate fi fatală.

Aproximativ 30% dintre pacienți nu pot fi tratați cu IPC, care pune presiune asupra mușchilor. Ei nu pot folosi acest tratament standard pentru o varietate de motive. O mulțime de oameni constată, de asemenea, că din cauza manevrei IPC nu pot dormi. Dispozitivul de picior ocolește aceste probleme, este ca un ceas de mână care se potrivește înafara articulației genunchiului.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel