Avantajul nebănuit al unui fruct de avocado. Încă un motiv să-l mănânci

Avocado. Foto: Pixabay
Cercetătorii din Michigan, SUA, susțin că mâ ncarea unui fruct de avocado poate prelungi viața unui om.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, vorbește, într-o postarea pe rețelele sociale, despre beneficiile consumului de avocado din prisma unui studiu american.

”#Știați Că

Consumul unui avocado poate crește perioada de viață a oamenilor cu aproximativ 2 minute și 8 secunde?

În urma unor investigații amănunțite cercetătorii din Michigan au descoperit că prin consumul unui fruct de avocado se poate prelungi viața unui om cu aproximativ 2 minute și 8 secunde”, notează acesta.

Spre deosebire de alte fructe, avocado are un conținut mai scăzut de apă. De fapt, conține doar 78,8 grame de apă pentru fiecare 100 de grame. Pe de altă parte, contribuția lipidelor, ca și în cazul măslinelor, este mult mai mare, crescând aportul caloric. Atât de mult, încât un avocado oferă un total de 141 kcal (100 de grame). Cu toate acestea, majoritatea grăsimilor din avocado sunt nesaturate (monoinsaturate) și se remarcă, mai ales, conținutul său ridicat de acid oleic, care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare. 

Pe de altă parte, în ceea ce privește vitaminele din avocado, se remarcă vitamina E, care este un puternic antioxidant. Mai exact, un avocado are 3,2 mg din această vitamină. De asemenea, avocado mai conține vitaminele C și B6.

Un nou studiu arată că la femei, mai ales la cele supraponderale sau obeze, consumul a unui avocado pe zi are un efect senzațional pentru sănătate și chiar ar putea fi mijloc de prevenție pentru o boală cronică devastatoare. Un avocado pe zi ar putea ajuta la redistribuirea grăsimii abdominale la femei către un profil mai sănătos, potrivit unui nou studiu revoluționar realizat la University of Illinois Urbana-Champaign și publicat în Journal of Nutrition (link direct studiu). 

„Scopul nu era scăderea în greutate; am fost interesați să înțelegem ce face consumul de avocado în modul în care indivizii își depozitează grăsimea corporală. Localizarea grăsimilor în corp joacă un rol important în sănătate”, a subliniat Naiman Khan, profesor de Sănătate comunitară în Illinois.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel