ATOSIBANUM - prospect

Foto: Pixabay
ATOSIBANUM - prospect. Acţiune: Tocolitic; analog peptidic al oxitocinei, cu proprietăţi antagoniste asupra receptorilor pentru oxitocină. Ind: Întârzierea naşterii premature.

ATOSIBANUM - prospect

Denumirea comercială: TRACTOCILE

Prezentare: Soluție injectabilă

Contraindicații: Vârsta gestaţională mai mică de 24 sau mai mare de 33 de săpt. complete; ruptură prematură de membrane la > 30 săpt. de gestaţie; întârzierea creşterii intrauterine şi frecvenţă anormală a bătăilor cardiace fetale; hemoragie uterină antepartum, care impune naştere imediată; eclampsie sau preeclampsie severă, care impune naştere imediată; moarte fetală intrauterină; suspiciune de infecţie intrauterină; placentă praevia; dezlipire de placentă; orice altă afecţiune a mamei sau fătului, în condiţiile căreia menţinerea sarcinii prezintă risc crescut; hipersensibilitate.

Atenție!: Când atosiban se utilizează la pacientele la care ruptura prematură de membrane nu poate fi exclusă, trebuie evaluat raportul dintre beneficiul întârzierii naşterii şi riscul potenţial de infecţie corioamniotică.

Reacții adverse: Greaţă, vărsături, hiperglicemie, cefalee, ameţeli, tahicardie, hipotensiune arterială (hTA), bufeuri, reacţii la locul injectării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel