Atenție mare cu murăturile! Prof. Mencinicopschi dezvăluie care sunt cele mai sănătoase: "O mare confuzie"

Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a vorbit despre murături.

Un cunoscut nutriționist dezvăluie care sunt de fapt adevăratele murături și cele care sunt cu adevărat benefice pentru sănătate! Chiar dacă pentru mulți murăturile înseamnă gogoșari și castraveți conservați în oțet, doctorul Gheorghe Mencinicopschi susține că pot fi numite murături doar legumele și fructele care sunt puse la murat în saramură.

Murăturile, foarte multă vitamina C

 

”Un aliment foarte valoros este reprezentat de murături. Astăzi este o mare confuzie. Mulți consideră că murăturile sunt, spre exemplu, castraveciorii sau gogoșarii în oțet. Murăturile sunt legumele și fructele puse la murat în saramură unde are loc un proces de fermentare. Astfel, legumele și fructele murate se îmbogățesc într-o microfloră probiotică, sănătoasă, la fel ca cea din iaurt, dar mult mai vastă!

Murăturile merg foarte bine cu mâncarea grasă, grea. Pe de altă parte, murăturile fermentate au foarte multă vitamina C. În plus, varza are și alte substanțe care protejează mucoasa gastrică”, a zis prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel