Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Atacul de la Săpoca, starea pacienților. Doi sunt încă în stare gravă
22 aug 2019 / 10:45
Ministerul Sănătăţii a anunțat astăzi că două dintre victimele ale atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca se află în continuare stare gravă. 8 pacienți sunt internați în spitalele din Capitală.
Parteneri cuplu

Pacientul internat la Spitalul de Urgență Floreasca, în urma atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, este în stare stabilă. Ieri, la reevaluarea CT leziunile intracerebrale apăreau ca fiind stabile - nici nu au evoluat, dar nici nu s-au resorbit. Astăzi medicul ATI de salon este de gardă și a hotărât să încerce oprirea sedării.

Alte două paciente sunt internate în continuare la Spitalul Universitar de Urgență București. Pacienta care a necesitat intervenție neurochirurgicală este în continuare în stare gravă și este internată în secția de terapie intensivă, este intubată și ventilată mecanic, instabilă hemodinamic. Cealaltă pacientă transferată de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca și care nu a necesitat intervenție chirurgicală este în stare stabilă, este monitorizată.

Din cei doi pacienți internați la Spitalul Sf. Pantelimon, bărbatul este în continuare în stare gravă, dar staționară. Pacienta solicită externarea, dorește să fie supravegheată în continuare la Buzău

La Spitalul Bagdasar – Arseni sunt în contiuare internați 3 pacienți. Dintre aceștia, pacienta de 83 ani, este staționară, pacienta de 62 ani este programata luni pentru operație, iar acum este în profilaxie cu antibiotice, iar pacientul de 60 ani este în tratament conservator, nu se consideră oportună operația, cel puțin momentan, conform reprezentanților Ministerului Sănătății.

Reamintim că în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, un bărbat de 38 de ani internat cu sevraj etilic a atacat mai mulți pacienţi cu un stativ de perfuzii. Cinci pacienți au decedat și opt sunt răniți.


Ştiri Recomandate

Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Andrei Baciu. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Andrei Baciu: trebuie să fim pregătiți pe toate palierele
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Adela Cojan: Suntem pe vârful primul val de COVID-19
Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Afișul dezbaterii online
  LIVE
Tehnologia 5G, ce efecte ar putea avea asupra sănătății
Bani pentru bolnavii de TBC. Ce sumă a aprobat Guvernul
Diabet
EXCLUSIV
Mersul pe jos, cât de benefic este pentru sănătate
Austria, restricții pentru cei care vin din România
Hepatita C: cine ar trebui să facă testul
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri