La vârsta a doua, prevenția...
Un atac de panică constituie un episod intens de teamă și anxietate. După un astfel de atac vă puteți simți obosit.
Cum puteți ajuta persoanele care suferă de atac de panică:
* RESPIRAȚIA - exercițiile de respirație sunt foarte importante. Contribuie la o mai bună oxigenare a creierului, calmând. Încercați să îl ajutați pe cel care suferă un atac de panică să inspire și să expire rar. O metodă este să îl sfătuiți să inspire în timp ce dvs. numărați cu voce tare. Numărați din ce în ce mai rar, până când remarcați că respirația a revenit la un ritm normal. Una dintre metodele des aplicate este folosirea unei pungi. Pentru a ajuta la restabilirea nivelului optim de dioxid de carbon în organism, rugați persoana să respire într-o punga de hârtie, timp de 2-3 minute. Astfel se previne hiper-oxigenarea cauzata de semnalul interpretat greșit de către creier de a solicita mai mult oxigen pentru a face fata pericolului.
* MASAJ - se masează mușchii din partea superioară a spatelui, tâmplele și încheieturile mâinilor, discutând și încercând calmarea persoanei în cauza.
* DISTRAGEREA ATENȚIEI - e foarte important este ca o persoană să discute cu cel care are atacul de panică, să-i povestească orice, astfel încât acestuia să-i fie distrasa atenția, depășind în felul acesta mai ușor atacul de panică; nu lăsați niciodată singură o persoana care suferă un atac de panică. Cel mai bine este să rămâneți alături până își revine complet, pentru a vă asigura că nu este nevoie de asistență medicală de urgență.
* CONȘTIENTIZARE - cel care are atacul de panică trebuie să fie făcut conștient de faptul că nu va muri din cauza a ceea ce simte și trece, potrivit Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Hidratarea este un obicei esențial...