AstraZeneca va cumpăra Amolyt Pharma pentru a mări portofoliul de boli rare

AstraZeneca - Foto: Freepik @BillionPhotos
AstraZeneca va cumpăra Amolyt Pharma pentru 1,05 miliarde de dolari pentru a mări portofoliul de boli rare.

După ce anul trecut a încheiat trei tranzacții de fuziuni și achiziții, compania farmaceutică britanică AstraZeneca a anunțat o nouă tranzacție.

Producătorul de medicamente AstraZeneca a anunțat joi că va achiziționa Amolyt Pharma, o firmă axată pe bolile endocrine, pentru 1,05 miliarde de dolari în numerar, în încercarea de a-și mări portofoliul de boli rare.

Compania franceză Amolyt, susținută de investitori, printre care se numără firma-mamă a producătorului danez de medicamente Novo Nordisk, Novo Holdings, și EQT Life Sciences, se află în prezent în stadiul final de dezvoltare a unui tratament pentru hipoparatiroidism numit eneboparatidă.

Amolyt este o Andera AstraZeneca, cu sediul în Franța, a declarat că a încheiat un acord definitiv de achiziție a Amolyt Pharma, o companie de biotehnologie în stadiu clinic axată pe dezvoltarea de tratamente noi pentru boli endocrine rare. Compania din portofoliul partenerilor.

Achiziția propusă va consolida portofoliul de boli rare în stadiu avansat.

Potrivit AstraZeneca, terapiile de susținere actuale disponibile pentru pacienții cu hipoparatiroidism cronic nu abordează deficiența hormonală subiacentă, reprezentând o nevoie medicală semnificativă nesatisfăcută pentru opțiuni terapeutice alternative mai eficiente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel