Astm: posibil nou medicament

Astm
Cercetătorii au descoperit o proteină care ar ajuta în crearea unui alt tratament pentru astm.

Astm, medicament. Cercetătorii de la Trinity College Dublin, Irlanda, au descoperit că o proteină - Caspare-11, neimplicată în astm, ar putea oferi un nou tratament pentru cei ce suferă de această afecțiune.

Autorul principal al cercetării, Zbigniew Zaslona, lucrează cu o echipă condusă de Luke O'Neill, profesor de Biochimie la Școala de Biochimie și Imunologie din cadrul Institutului de Științe Biomedicale Trinity, a analizat rolul pe care inflamația îl joacă în astm, potrivit sciencedaily. Irlanda are una dintre cele mai mari incidențe de astm în Europa.

Caspase-11 constituie o proteină cu un rol important în apărarea împotriva bacteriilor. Cercetătorii irlandezi au descoperit că atunci când este prea activă poate provoca o reacție inflamatorie dăunătoare. Când se întâmplă acest lucru, este probabil să fie un factor cheie al inflamației alergice la nivelul plămânilor astmatici.

"Am descoperit că Caspase-11 este un motor-cheie al inflamației în căile respiratorii în astm. Acest lucru provoacă semnele și simptomele astmului care implică în special dificultăți de respirație. Deși simptomele astmului ușor pot fi gestionate cu terapii actuale, astmul sever rămâne foarte greu de tratat și ratele de astm sunt în continuă creștere. O varietate de iritanți, cum ar fi poluanții transmisiți în aer, anumite tipuri de polen și acarieni de praf din casă pot induce moartea celulelor în plămâni. Lucrările noastre sugerează că Caspase-11 simte aceste lucruri nocive și provoacă boli", a afirmat Zbigniew Zaslona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel