Asistentele medicale din Wuhan, strigăt de ajutor către medicii din toată lumea. Ce se întâmplă în spitalele din China

Pacient bolnav de coronavirus în spital FOTO: Agenția Xinhua
Două asistente medicale din Wuhan au publicat o scrisoare deschisă pledând pentru ca personalul medical din întreaga lume să vină în China pentru a ajuta la combaterea coronavirusului.  

Yingchun Zeng, de la spitalul medical din Guangzhou, și Yan Zhen, din spitalul Memorial Sun Yet-sen, tot la Guangzhou, au publicat luni o scrisoare în jurnalul medical Lancet, care descrie epuizarea mentală și fizică și deficiențele severe de aprovizionare din prima linie a focarul, potrivit The Guardian.

Zeng și Zhen sunt două din cele 14.000 de asistente medicale, dintr-un total de aproape 20.000 depersonal medical din toată China, care s-au deplasat la Wuhan pentru a ajuta sistemul medical copleșit.

„Dar avem nevoie de mult mai mult ajutor. Cerem asistentelor medicale și personalului medical din țări din întreaga lume să vină acum în China, pentru a ne ajuta în această luptă ", au spus ele, citează The Guardian.

Virusul a curmat mai mult de 2.715 vieți și a infectat cel puțin 80.000 de oameni. Luni, Comisia Națională de Sănătate din China a declarat că peste 3.200 de lucrători din domeniul sănătății au contractat Covid-19, aproximativ 90% din aceste cazuri în provincia Hubei. Potrivit numărului de decese raportate în mass-media chineză, cel puțin 22 de lucrători din sănătate au murit din cauza virusului.

Cele două asistente medicale, sosite la Wuhan la sfârșitul lunii ianuarie, au scris: „Condițiile și mediul de aici, din Wuhan sunt mai dificile și extreme decât ne-am fi putut imagina vreodată."

Scrisoarea descrie deficiențe de echipament de protecție, de la măști de față N95, scuturi de față și ochelari de protecție, până la îmbrăcăminte și mănuși. Rapoartele media anterioare au arătat medici și asistente care confecționează îmbrăcăminte de protecție din saci de gunoi, în timp ce spitalele au solicitat donații din partea publicului.

Scrisoarea deschisă a descris, de asemenea, dificultățile operațiiunilor de zi cu zi. Ochelarii de protecție prin care vederea e obstrucționată, în timp se chinuie să desfacă pachetele de injecții, purtând mai multe straturi de mănuși.

Multe cadre medicale au ulcerații la urechi și pe frunte de la purtarea măștilor atât de multe ore, în timp ce alții au erupții dureroase pe mâini de la spălarea constantă.

"Pentru a economisi energie și timpul necesar pentru a pune și scoate îmbrăcămintea de protecție, evităm să mâncăm și să bem două ore înainte de a intra în secția de izolare", a spus autoarea scrisorii, adăugând că unele asistente au leșinat de la hipoglicemie, când zahărul din sângea scăzut prea mult sau hipoxie, de la lipsa de oxigen.

Scrisoarea, care apare în contextul în care numărul de infecții din China pare să scadă, contrazice un flux recent de declarații optimiste ale oficialilor și din mass-media. Un forum online pentru profesioniștii din domeniul medical, DXY.cn, a tradus și postat scrisoarea, dar ulterior a fost eliminată.

Zeng și Zhen au evidențiat, de asemenea, impactul emoțional pe care l-au avut munca. „În timp ce suntem asistente profesionale, suntem și oameni. Ca toți ceilalți, simțim neputință, anxietate și teamă. Asistenții cu experiență găsesc ocazional timpul să-și mângâie colegii și să încerce să ne amelioreze anxietatea ", aumai scris acestea. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel