Artrită: exercițiile care calmează durerile

sport
Exercițiile fizice ajută dacă suferiți de artrită prin menținerea funcției articulare, ameliorarea rigidității și reducerea durerii.

Experți de la Harvard vă recomandă să faceți mișcare când suferiți de artrită întrucât exercițiile fizice reduc oboseala, durerea și mențin funcția musculară. Puteți încerca exerciții care îmbunătățesc mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor: întinderi, mersul pe jos, înotul, bicicleta. Ca să creșteți rezistența musculară folosiți propria greutate corporală ca rezistență pentru a vă lucra mușchii: așezați-vă pe un scaun, aplecați-vă și ridicați-vă folosind doar mușchii coapsei (folosiți-vă doar brațele pentru echilibru). Stați un moment, apoi stați jos, folosind doar mușchii coapsei, potrivit Harvard Medical School.

Ca să aveți un echilibru mai bun, stați cu greutatea voastră pe ambele picioare, apoi încercați să ridicați un picior în timp ce vă echilibrați pe celălalt picior timp de 5 secunde și repetați pe partea cealaltă. Pentru echilibru se mai pot practica yoga și tai-chi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel