Artere, artrită și oțetul de mere: ce e adevărat și ce e mit

Alimentele care te protejează de cancer: merele și ceaiul, printre cele mai bune
Arterele nu sunt curățate prin consumul de oțet din cidru de mere, atrag atenția specialiști de la Școala de Medicină Harvard.

Arterele, curățate de oțetul de mere? Richard Lee, fost editor asociat a publicația Harvard Heart Letter atrage atenția asupra unei idei care circulă printre pacienți: că oțetul din cidru de mere ar fi un tratament miraculos și bun pentru aproape orice, de la reducea poftei de detoxifiere a organismului, stimularea sistemului imunitar, tratarea artrita și îmbunătățirea circulației.

„Nu există dovezi care să confirme majoritatea acestor pretenții privind oțetul de cidru de mere", afirmă Richard Lee pentru health.hardarvd.edu.

Potrivit acestuia, o rudă sintetică a acidului acetic - numit acid etilen-diamină-tetraacetic (EDTA) - se folosește în cazuri de otrăvire cu plumb, mercur sau fier ca să scoată aceste metale din sânge. Lee amintește de o practică pe care o apreciază ca „dubioasă" și care se numește terapie prin chelare. Aceasta presupune administrarea repetată de EDTA și ar fi sugerată ca o modalitate de curățare a arterelor. „Acest lucru se bazează pe gândire dornică, nu pe știință", subliniază medicul Richard Lee.

Specialistul repetă că oțetul de cidru de mere este un ingredient bun în alimentație, sosuri și salate, dar „nu este medicament". Prea mult duce la scăderea nivelul de potasiu din sânge și nu e bun pentru oase. Lee mai avertizează că oțetul de mere poate eroda smalțul dinților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel