Arsurile la stomac, adesea provocate de consumul de cafea: ce recomandă specialiștii

Ulcer gastric
Arsurile la stomac sunt un efect neplăcut al acidului gastric care urcă în esofag.

O versiune mai extremă a arsurilor la stomac este boala de reflux gastroesofagian (BRGE), o cauză comună a arsurilor la stomac. Dacă sunteți predispus la BRGE și arsuri la stomac, este posibil să fi observat că acestea pot apărea adesea după ce mâncați anumite alimente. Vinovații obișnuiți tind să fie alimentele acide, cofeina și alimentele bogate în grăsimi, potrivit Cedars Sinai. Din păcate, atunci când vă beți ceașca de cafea de dimineață, este posibil să le bifați pe toate.

Cafeaua este un aliment intrinsec acid în sine și o sursă bogată de cofeină. Dacă o asociați cu smântână, un aliment bogat în grăsimi, s-ar putea să vă creșteți fără să vreți riscul de arsuri la stomac. În timp ce o mulțime de dovezi anecdotice sugerează că simptomele BRGE tind să se înrăutățească atunci când se bea cafea, dovezile științifice lipsesc, deoarece niciun studiu clinic nu a confirmat efectele cofeinei asupra pacienților cu această afecțiune, notează Medical News Today.

Identificarea factorilor declanșatori

Pentru cei care iubesc cafeaua, unii experți în sănătate recomandă urmărirea simptomelor. Odată ce identificați alimentele declanșatoare, le puteți elimina pe cele care agravează simptomele în consecință, potrivit Medical News Today. 

Citește continuarea pe Spectacola și află detalii despre acest subiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel