ARPIM, PACT pentru inovație în sănătăte. Zaharescu: 4 direcții MAJORE, după lecțiile învățate în pandemie

ARPIM, pact pentru inovatie - FOTO Pexels @MART PRODUCTION
EXCLUSIV
”Acesta este cel mai bun moment în care să punem sănătatea pe primul plan și să ne unim eforturile cu toții”, susține Dan Zaharescu, director executiv ARPIM.

”Revin la ideea principalelor lecții ale pandemiei, care au subliniat, în primul rând, importanța existenței unui sistem de sănătate rezilient și pregătit să facă față oricăror provocări, este vorba de importanța unui acces la vaccinuri și medicamente de ultimă generație în timp util, astfel încât să fim la standarde europene și din această  privință, importanța digitalizării, așa cum a subliniat și dl ministru (n.r. Alexandru Rafila), iar aici s-au făcut progrese însemnate care trebuie și merită să fie continuate, de asemeni, importanța unei finanțări adecvate a sistemului de sănătate este esențială și nu în ultimul rând, importanța unor parteneriate strategice, în care industria farmaceutică bazată pe cercetare și dezvoltare să aibă un rol de leader-ship bine stabilit”, a explicat Dan Zaharescu, Director Executiv Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), în cadrul dezbaterii ”Doi ani de la primul lock-down. Riscuri și amenințări de sănătate în era post-COVID”.

Doi ani de la primul LOCKDOWN. Păun, despre "cea mai CRUNTĂ realitate": Una dintre cele mai grave CRIZE din istorie

Pactul ARPIM 

”Iar ca răspuns la aceste lecții, ARPIM a propus elaborarea unui pact pentru inovație în sănătate, iar acest pact este axat pe patru direcții majore de acțiune: acces rapid  și echitabil la medicamente inovatoare a pacienților români și al sistemului de sănătate din România, stimularea cercetării și dezvoltării și inovației farmaceutice în România, constituirea unui sistem de sănătate rezilient și bazat pe medicina axată pe dovezi și finanțarea adecvată și predictibilă a accesului la medicamentele inovatoare și la vaccinuri. (...) Acesta este cel mai bun moment în care să punem sănătatea pe primul plan și să ne unim eforturile cu toții, factori de decizie, partide politice, asociații de pacienți,  experți, medici și industrie, în jurul acestui pact al inovației în sănătate pentru a îmbunătăți rapid sistemul de sănătate și a răspunde pacienților”, a mai spus Dan Zaharescu. 

COVID-19, "boala întregului organism, nu a plămânului". Păun: Tinerii, extrem de afectați. Trebuie să abordăm serios POVARA sănătății mintale

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel