Argila, cel mai bun ingredient pentru măștile cosmetice: ieftin și eficient

Nu e necesar să mergem la un salon de frumusețe pentru un tratament cosmetic. Putem aplica o mască cosmetică acasă, din ingrediente ieftine și la îndemână.

Argila este unul dintre cele mai bune ingrediente naturale pe care le puteți folosi pentru ten. Pe lângă faptul că vă ajută să vă păstrați pielea strălucitoare și luminoasă, funcționează extrem de bine ca absorbant al excesului de sebum și murdărie din pori. Poate fi benefică pentru pielea predispusă la acnee.

Iată două rețete ușoare de mască pe care le puteți prepara singure:

Suc de cartofi și argilă

Sucul de cartof luminează în mod natural pielea, făcându-l un agent de legare perfect și un ingredient bogat în nutrienți pentru această mască.

Curățați un cartof și radeți-l. Folosiți un tifon pentru a stoarce tot lichidul din el. Acum, în sucul pe care l-ați adunat, adăugați o linguriță de argilă și amestecați. De asemenea, puteți adăuga ulei cu vitamina E sau uleiurile esențiale preferate dacă aveți pielea uscată. Folosiți această pastă groasă pe față și gât și lăsați-o timp de 8-10 minute. Clătiți cu apă rece și continuați cu un toner și o cremă hidratantă.

Aloe vera și argilă

Dacă aveți tenul obosit, puteți folosi aloe vera pentru a da un aspect mai calm pielii.

Într-un castron amestecați o linguriță de gel de aloe vera și argilă. Adăugați câteva picături de apă de trandafiri pentru a lega amestecul mai bine. Aplicați pasta pe față și lăsați-o să acționeze 15 minute. Puteți folosi chiar felii de castravete pentru a vă liniști ochii. Se clătește cu apă rece și se hidratează după.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel