Argeș, gripă în școli: clasele cu peste 3 copiii bolnavi, închise maximum cinci zile

Școală
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș a anunțat, marți, că monitorizează unitățile de învățământ, cursurile urmând să fie suspendate cel mult cinci zile în cazul apariției unor focare de gripă, ceea ce înseamnă mai mult de 3 copii bolnavi per clasă sau peste 20% din elevii unei școli. 

Informația a fost prezentată în cadrul unei întâlniri a conducerii Consiliului Județean (CJ) Argeș cu reprezentanții unităților sanitare aflate în coordonare și ai DSP, Serviciului Județean de Ambulanță, Casei Județene de Asigurări de Sănătate și Colegiului Medicilor, desfășurată în contextul evoluției gripei la nivelul județului.

„DSP Argeș a anunțat că sunt monitorizate și școlile. Acolo unde vor fi înregistrate trei cazuri de gripă într-o clasă sau 20% în toată școala se va lua măsura închiderii clasei sau școlii, dar nu mai mult de cinci zile lucrătoare", se arată într-un comunicat transmis de CJ Argeș.

Conform aceleiași surse, conducerea DSP Argeș a subliniat faptul că, la nivelul județului, situația în ceea ce privește virusul gripal nu este alarmantă. Astfel, dacă în perioada decembrie 2018 - ianuarie 2019 au fost înregistrate 94 de cazuri de gripă, în perioada decembrie 2019 - ianuarie 2020 au fost înregistrate doar 67.

„Diferența este dată de faptul că anul acesta predomină gripa de tip B, anul trecut înregistrându-se mai multe cazuri de tip A. În plus, cazurile înregistrate acum au fost mai ușoare și nu au necesitat foarte multe zile de spitalizare", se mai menționează în comunicatul citat de Agerpres.

CJ Argeș precizează că spitalele din subordine sunt pregătite să facă față actualului val de viroze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel