Arafat: Vom crește capacitatea de ventilație în UPU pentru pacienții COVID, până la preluarea lor la ATI

Raed Arafat. Foto: Gov.ro
Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, în ședința de Guvern, ca va face demersuri pentru creșterea capacității de ventilație în UPU pentru pacienții COVID, până când aceștia sunt preluați de secțiile ATI.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a spus că asta se va face folosind ventilatoarele care sunt pe stoc în acest moment.

„La nivelul unităților de primiri urgențe, în discuțiile pe care o să le avem cu colegii, inclusiv mâine, este creșterea capacității de ventilație pentru a face față pacienților care ajung acolo până la preluarea lor în secțiile de terapie intensivă. Noi avem capacitate de ventilație în toate unitățile de primiri urgențe, dar ea este limitată, pentru că este gândită pentru altfel de activitate, dar acum, dacă va crește numărul, vom încerca să suplimentăm din ventilatoarele pe care le avem în stoc, ca să putem să asigurăm îngrijirea bolnavului, corect, până este preluat de secțiile de terapie intensivă”, a declarat Raed Arafat, joi, la ședința de Guvern, după ce a fost întrebat de premierul Ludovic Orban despre măsurile pregătite de autorități în ceea ce privește unitățile de primiri urgențe din spitale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel