Arafat, anunț pentru populație: "Tulpina nouă NU aduce o boală mai gravă, doar că este mai contagioasă"

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a făcut, vineri, 22 ianuarie, câteva precizări importante despre noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, care a ajuns și în România.

„Cu cât secvențiem mai mult, cu cât știm mai mult care este, de fapt, tipologia care există în România. Secvențierea nu are un impact asupra tratamentului sau asupra a ce medicamente prescriem bolnavului sau așa mai departe. Inclusiv tulpina nouă nu aduce simptome sau nu aduce o boală mai gravă, doar că este mai contagioasă și aduce un număr mai mare de persoane infectate”, a declarat, vineri, Raed Arafat.

Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta nouă, B.1.1.7, descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”, a informat, vineri, Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel